Sestdien īslaicīgi līs, vietām pērkona lietusgāzes un krusa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Sestdien Latvijas lielākajā daļā īslaicīgi līs, vietām lietus būs stiprs un kopā ar lielām vēja brāzmām, prognozē sinoptiķi.

Dažviet gaidāms arī pērkona negaiss un krusa. Vējš galvenokārt lēni līdz mēreni pūtīs no ziemeļrietumiem, bet nokrišņu mākoņi radīs lielas vēja brāzmas, kuru spēks lokāli sasniegs 20 metrus sekundē.

No rīta daudzviet saglabāsies skaidrs laiks, dienā mākoņu kļūs vairāk. Nokrišņu mākoņi pārvietosies no ziemeļrietumiem uz dienvidaustrumiem.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +12..+16 grādi, bet stipru nokrišņu laikā gaiss vietām atdzisīs līdz +7 grādiem. Vakarā visā valstī kļūs vēsāks.

Rīgā palaikam līs, brīžiem gaidāms stiprs lietus, iespējams arī pērkona negaiss ar krusu un spēcīgām vēja brāzmām. Valdošais būs mērens ziemeļrietumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra +13..+14 grādi.

Laikapstākļus nosaka anticiklona austrumu mala, gar to gaisa masas no Arktikas plūst pāri siltajai Baltijas jūrai, veidojot mākoņus ar gāzienveida nokrišņiem. Atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 1014-1019 hektopaskāliem jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu