Svētdien Latvijā gaidāms lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Negaiss Rīgā.
Negaiss Rīgā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Svētdien, sevišķi pēcpusdienā un vakarā, Latvijas lielākajā daļā gaidāms īslaicīgs lietus, vietām - pērkona lietusgāzes, gaisa temperatūra robežās no +17 līdz +23 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Agrā svētdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir +14..+17 grādi, austrumu novados vietām +12 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Īsi pēc sešiem rītā galvenokārt Valmieras un Valkas novadā ir pērkona lietusgāzes, tās virzās prom uz Igauniju. Naktī pērkona negaiss bija galvenokārt Vidzemes rietumos, bet sestdienas pēcpusdienā un vakarā - daudzviet Kurzemē, Zemgalē un Sēlijā.

Lielā valsts daļā debesis ir apmākušās, mazāk mākoņu saglabājas Latgalē. Daudzviet dūmaka, vietām sabiezējusi migla. Pūš lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā agrā rītā pārsvarā mākoņains un dūmakains laiks, dienvidu vējš divi metri sekundē, gaisa temperatūra +15..+17 grādi.

Dienas laikā lietus un negaisa mākoņi virzīsies no rietumiem uz austrumiem, ziemeļaustrumiem.

Saules būs maz, saulaināks laiks saglabāsies Latgalē. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš.

Rīgā gaidāma pārsvarā mākoņaina diena un īslaicīgs lietus, iespējams stiprs lietus un pērkona negaiss. Pūšot mērenam dienvidu, dienvidrietumu vējam, gaiss iesils līdz +21 grādam.

Maksimālā gaisa temperatūra +17..+23 grādi.

Laikapstākļus nosaka ciklons ar centru Skandināvijā. Atmosfēras spiediens Latvijā 1010-1014 hektopaskāli jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu