Otrdien gaidāms sauss un saulains laiks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saules stari koku zaros.
Saules stari koku zaros. Foto: Ieva Čīka/LETA

Otrdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, lai gan debesis klās mākoņi, prognozē sinoptiķi.

Agrā otrdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā pazeminājusies līdz +3..+8 grādiem, vienīgi daļā piekrastes ir +10..+14 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

+3 grādi reģistrēti Liepājas lidostā. Savukārt Ventspilī un Vidzemes piekrastē, vējam pūšot no jūras, nakts gaitā nav kļuvis vēsāks par +11..+13 grādiem.

Otrdienas rītā Rīgā daļēji apmācies laiks, pūš lēns rietumu vējš, pie jūras tas ir mērens. Gaisa temperatūra +7..+10 grādi, pilsētas ziemeļos pie jūras līdz +13 grādiem.

Visu Latviju klāj mākoņi, bet daudzviet tie ir plāni. Nav nokrišņu. Pūš lēns līdz mērens rietumu vējš, Kurzemē ir arī bezvējš.

No jūras nākoši mākoņi dažviet - galvenokārt Vidzemē - var atnest īslaicīgu lietu.

Pūtīs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, Vidzemē un Latgalē ar brāzmām līdz 13 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +16..+19 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 13.septembrī bija +33..+35 grādi Spānijā, Francijā, Itālijā, Balkānos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -2..-3 grādi Skandināvijā un Krievijā.

Gaisa temperatūra pēcpusdienā +13..+18 grādi.

Rīgā gaidāma daļēji mākoņaina diena, bez nokrišņiem. Lēnu rietumu vēju nomainīs mērens ziemeļrietumu vējš, gaiss iesils līdz +16 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē augsta spiediena apgabals, kā arī ciklons Krievijā. Atmosfēras spiediens 1014-1018 hektopaskāli jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu