Ceturtdien gaidāms lietus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ceturtdien vietām Latvijā gaidāms neliels lietus, bet pēcpusdienā valsts rietumu un centrālajā daļā, vakarā arī austrumos sāks lietus kļūs spēcīgāks, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdienas rītā mazākais mākoņu daudzums un zemākā gaisa temperatūra ir Vidzemē, kur vietām, tai skaitā Pierīgā, gaiss atdzisis līdz 0..-1 grādam.

Latgalē un vietām Vidzemes austrumos, kur debesis sedz mākoņi, saglabājas +4..+6 grādi, bet Kurzemes rietumu piekrastē gaiss iesilis līdz +7 grādiem.

Vietām Kurzemē un Latgales austrumos nedaudz līst. Dažviet - galvenokārt Vidzemē un Zemgalē - sabiezējusi migla, redzamība lokāli nepārsniedz simts metru.

Pūš lēns vējš, Vidzemē un Latgalē pārsvarā ir bezvējš.

Rīgā agrā rītā neliels mākoņu daudzums, vietām migla, viegls dienvidu vējš, gaisa temperatūra +2..+5 grādi, piepilsētā vietām -1 grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +7 grādiem Latgalē līdz +13,5 grādiem Kuldīgā.

Lietus aptvers visu valsti, līdz piektdienas priekšpusdienai nokrišņu daudzums sasniegs 10-25 milimetrus.

Pūtīs lēns līdz mēreni stiprs dienvidu, dienvidaustrumu vējš, Kurzemē arī dienvidrietumu vējš, vēlā vakarā Dienvidkurzemes piekrastē tā ātrums brāzmās var sasniegt 22 metrus sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +8..+12 grādi, Kurzemē līdz +15 grādiem.

Rīgā ceturtdien sabiezēs mākoņu sega un sāks nedaudz līt, stiprāks lietus gaidāms vakarā un naktī uz piektdienu. Dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 12 metriem sekundē un gaiss iesils līdz +11 grādiem.

No Skandināvijas tuvojas ciklons, kas strauji pieņemas spēkā. Atmosfēras spiediens Latvijā no rīta 1012-1015 hektopaskāli jūras līmenī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 22.septembrī bija +31..+32 grādi Portugālē, Spānijā, Itālijā un Grieķijā, kā arī +36 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -7 grādi kalnos Eiropas centrālajā un dienvidaustrumu daļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu