Ceturtdiena būs salīdzinoši silta un lietaina

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rudens ainava.
Rudens ainava. Foto: Evija Trifanova/LETA

Agrā ceturtdienas rītā Latvijā ir mākoņainas debesis, valsts rietumu un centrālajā daļā tās vietām skaidrojas, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nav ievērojamu nokrišņu. Pūš lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Gaisa temperatūra no +3..+4 grādiem vietām valsts austrumos līdz +10 grādiem Rīgas līča Kurzemes piekrastē.

Rīgā termometri rāda +8..+9 grādus un dienvidaustrumu vējš pūš ar ātrumu četri metri sekundē.

Ceturtdien, 30.septembrī, daudzviet Kurzemē un Zemgalē, sākot no dienvidrietumiem, gaidāms neliels lietus, prognozē sinoptiķi.

Mākoņu daudzums būs mainīgs, Kurzemē debesis apmāksies. Dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 8-13 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +10..+15 grādiem.

Rīgā uzspīdēs saule, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 12 metrus sekundē un gaiss iesils līdz +14..+15 grādiem. Vakarā iespējams neliels lietus.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, no dienvidrietumiem tuvojas atmosfēras fronte. Gaisa spiediens jūras līmenī no 1024 hektopaskāliem Kurzemes dienvidrietumos līdz 1034 hektopaskāliem Krievijas pierobežā.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +9,1 grāda Alūksnē līdz +15,7 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.septembrī bija +34 grādi Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -8 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu