Pirmdien gaidāma vējaina diena; dažviet līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirmdien Latvijā dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās sasniegs 8-13 metrus sekundē, vietām piekrastē brāzmu spēks pieaugs līdz 17 metriem sekundē, vējainākā diena gaidāma Liepājā un Ventspilī.

Pirmdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no -2,4 grādiem Madonā līdz +7,3 grādiem Ainažos, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz 0..+4 grādiem. Pūš lēns dienvidu vējš.

Debesis pārsvarā skaidras, tikai vietām - galvenokārt Latgalē, Sēlijā un Kurzemes rietumos - ir mākoņi, bez nokrišņiem.

Rīgā skaidrs rīts, dienvidu vējš pūš ar ātrumu trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +1 grāds lidostā un +4 grādi pilsētas centrā.

Sinoptiķi prognozē, ka laiks būs pārsvarā saulains, bet no valsts rietumiem debesis pārklās mākoņi, pēcpusdienā un vakarā Kurzemē gaidāmi arī lietus mākoņi.

Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs +9..+12 grādi.

Rīgā priekšpusdienā gaidāms skaidrs, vēlāk - daļēji apmācies laiks, bez nokrišņiem. Dienvidu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 12 metriem sekundē, gaiss iesils līdz +11 grādiem.

No ziemeļrietumiem tuvojas zema spiediena ieplaka un atmosfēras fronte. Gaisa spiediens jūras līmenī pazeminājies līdz 1020 hektopaskāliem Ventspilī un 1027 hektopaskāliem Daugavpilī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +13..+15 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 10.oktobrī bija +31..+32 grādi Portugālē un Spānijā, kā arī +34 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -11 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu