Arī piektdien pūtīs brāzmains vējš un līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Naktī uz 22. oktobrī lielākajā daļā valsts vējš brāzmās pūta līdz 15-20 metriem sekundē (m/s), lai gan saskaņā ar prognozēm brāzmām vajadzēja būt virs 20 m/s, apliecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Stiprāks vējš bija piekrastē, kur tā maksimālais ātrums brāzmās sasniedza 22,3 m/s Kolkā, 23,5 m/s Liepājas ostā un 28,4 m/s Ventspils ostā. Irbes šaurumā brāzmu spēks sasniedza pat 33,5 m/s.

Ūdens līmenis Vidzemes piekrastē paaugstinājās aptuveni 1,1 metru virs normas.

Piektdienas rītā dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu 10-15 m/s, piekrastē līdz 20 m/s.

Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +6..+9 grādiem. Mākoņi daļēji klāj debesis un daudzviet īslaicīgi līst, vietām iespējamas pērkona lietusgāzes un krusa.

Rīgā brīžiem līst, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās pierimis līdz 10 m/s, nakts sākumā tas sasniedza 20 m/s. Gaisa temperatūra +7..+8 grādi.

Piektdien Latvijā rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 15-20 metriem sekundē (m/s), nedaudz stiprākas brāzmas iespējamas vietām piekrastē, prognozē sinoptiķi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir izplatījis brīdinājumu, ka Latvijā no rīta un dienā piekrastes rajonos rietumu, dienvidrietumu vējš saglabāsies ar ātrumu brāzmās līdz 20-24 m/s.

Šādā vējā nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu, tādēļ atsevišķas āra aktivitātes var tikt traucētas, brīdina VUGD.

Starp mākoņiem uzspīdēs saule, daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, iespējamas arī pērkona lietusgāzes un krusa. Stiprākie nokrišņi gaidāmi pēcpusdienā Kurzemes dienvidos, pievakarē Zemgalē un pēc tam arī vietām Vidzemē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +7..+10 grādi.

Rīgā mākoņi mīsies ar sauli, brīžiem iespējami nokrišņi, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 15 metriem sekundē un gaisa temperatūra sasniegs +9..+10 grādus.

VUGD brīdina, ka tuvākajās trīs stundās Rīgā ūdens līmenis paaugstināsies līdz +115, +120 centimetriem Latvijas normālā augstuma sistēmā. Šādos apstākļos atsevišķās teritorijās stiprs vējš kopā ar lieliem viļņiem var izraisīt piekrastes applūšanu.

Laikapstākļus nosaka liels ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 983 hektopaskāliem valsts ziemeļos līdz 992 hektopaskāliem dienvidos.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +14..+16 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 21.oktobrī bija +31 grāds Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -9..-11 grādi Skandināvijā, Islandē un Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu