Pirmdien gaiss iesils līdz +12 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Pirmdien daudzviet Latvijā būs apmākušās debesis, bet dienas gaitā valsts lielākajā daļā mākoņi izklīdīs, prognozē sinoptiķi.

Pirmdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no -2,0 grādiem Daugavpils novērojumu stacijā līdz +10,1 grādam Liepājā un +10,2 grādiem Ventspilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Valsts lielākajā daļā termometri rāda +2..+7 grādus. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Debesis lielākoties mākoņainas, vietām nedaudz īslaicīgi līst.

Rīgā pārsvarā mākoņains laiks, pūš dienvidu vējš 3-6 metri sekundē, gaisa temperatūra vidēji +4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +2,3 grādiem Alūksnē līdz +10,6 grādiem vakarā Ventspilī.

Nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Pēcpusdienā saule gaisu sasildīs līdz +7..+12 grādiem.

Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, Ziemeļvidzemes krastā un Kurzemes rietumkrastā gaidāmas brāzmas līdz 15-18 metriem sekundē.

Rīgā nav gaidāmi ievērojami nokrišņi, pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +10 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļrietumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1022 hektopaskāliem Kurzemes ziemeļos līdz 1029 hektopaskāliem Latgales dienvidos.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 24.oktobrī bija +27..+29 grādi dažviet Portugālē, Spānijā, Itālijā, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -18 grādi Norvēģijas un Somijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu