Otrdien gaidāms mākoņains laiks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Otrdien daudzviet Latvijā debesis apmāksies, bet nav gaidāmi nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Agrā otrdienas rītā Latvijā vēl ir pārsvarā skaidras debesis, bet no dienvidaustrumiem tuvojas mākoņu sega, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra +1..+6 grādi, savukārt Madonas novērojumu stacijā termometra stabiņš noslīdējis grādu zem nulles un sabiezējusi migla.

Ceļa virsmas temperatūra vietām valstī svārstās ap nulli, tādēļ atsevišķos posmos pastāv apledojuma jeb tā dēvētā melnā ledus veidošanās risks.

Vējš lēni līdz mēreni pūš no dienvidaustrumiem.

Rīgā skaidrs rīts, dienvidaustrumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +4..+6 grādi.

Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniegs 9-14 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +6..+11 grādiem.

Arī Rīgā novembra otrā diena paies bez lietus, dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē un gaisa temperatūra tuvosies +10 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals, kā arī anticiklona dienvidrietumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1005 hektopaskāliem Dienvidkurzemes piekrastē līdz 1015 hektopaskāliem Krievijas pierobežā.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +9,4 grādiem Kolkā līdz +13,9 grādiem Liepājā un Ventspilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 1.novembrī bija +29..+30 grādi Spānijas dienvidu piekrastē un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -13 grādi Alpu kalnos un -29 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu