Ceturtdien gaidāms lietus; gaiss iesils līdz +10 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Lāčplēša dienā Latvijā būs pārsvarā apmācies laiks, daudzviet - lielākoties valsts dienvidaustrumu pusē - gaidāma dūmaka vai migla, prognozē sinoptiķi.

Agrā ceturtdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir dūmaka vai migla, tuvākajās stundās daudzviet gaidāma redzamības pasliktināšanās līdz 500 un mazāk metriem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis pārsvarā apmākušās, vietām nedaudz līst. Vējš galvenokārt lēni pūš no dienvidrietumiem.

Gaisa temperatūra no +3..+5 grādiem Latgalē, Sēlijā un vietām Vidzemē līdz +7..+9 grādiem Kurzemē, kā arī Zemgales un Vidzemes rietumos.

Rīgā miglains rīts, gaisa temperatūra +7 grādi, pūš lēns dienvidrietumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +3,5 grādiem Dagdā līdz +10,4 grādiem Rucavā.

Vietām smidzinās, vairāk līs dažviet valsts dienvidos, savukārt vakarā lietus gaidāms Latvijas lielākajā daļā.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra no +4 grādiem Latgales dienvidos līdz +10 grādiem piekrastē.

Rīgā iespējams neliels lietus un dūmaka; vakarā gaidāms lietus. Pūtīs lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš un gaiss iesils līdz +9 grādiem.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals, no rietumiem tuvojas zema spiediena ieplaka un atmosfēras frontes. Gaisa spiediens 1017-1021 hektopaskāls jūras līmenī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 10.novembrī bija +23..+25 grādi Portugālē, Spānijā, Itālijā un Grieķijā, kā arī +28 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -13 grādi Norvēģijas ziemeļos un vietām Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu