18. novembris lielākoties būs saulains

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Svētā Pētera baznīcas tornis un Vecrīga.
Rīgas Svētā Pētera baznīcas tornis un Vecrīga. Foto: Zane Bitere/LETA

Ceturtdienas rītā Latviju turpina šķērsot lietus mākoņi.

Līst galvenokārt valsts centrālajā un austrumu daļā, pierobežas novados Latgalē arī snieg, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis apmākušās, vietām Kurzemē mākoņu kļūst mazāk. Pūš mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, Kurzemē tas pārgājis rietumu vējā. Vēja ātrums brāzmās sasniedz 7-11 metrus sekundē, piekrastē reģistrētas brāzmas līdz 16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra sešos rītā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,3 grādiem Dagdā līdz +7,9 grādiem Liepājā.

Rīgā brīžiem līst, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 11 metriem sekundē, gaisa temperatūra +5 grādi.

Ceturtdien, 18.novembrī, Latvijā starp mākoņiem uzspīdēs saule un tikai vietām gaidāms neliels īslaicīgs lietus, prognozē sinoptiķi.

Plašāki nokrišņi saglabāsies priekšpusdienā Vidzemē un Latgalē.

Vējš mēreni pūtīs no rietumiem, dienvidrietumiem, tā ātrums brāzmās sasniegs 8-13 metrus sekundē, dažviet piekrastē - 16 metrus sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +5..+8 grādi.

Rīgā no rīta gaidāms lietus, diena paies bez lieliem nokrišņiem un dažbrīd spīdēs saule. Pūšot mērenam rietumu, dienvidrietumu vējam, gaiss iesils līdz +7 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1005 hektopaskāliem valsts ziemeļos līdz 1012 hektopaskāliem Latgalē.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija +2..+5 grādi, Kurzemes rietumkrastā līdz +8 grādiem.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 17.novembrī bija +21..+23 grādi vietām Portugālē, Spānijā, Itālijā, Maltā un Grieķijā, kā arī +26 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -13 grādi Ukrainas austrumos un -26 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu