Nedēļas vidū gaidāms jauns ciklons

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pirmais sniegs Rīgā
Pirmais sniegs Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pēc sniegputeņa, kas Latvijas austrumu un centrālajā daļā plosīsies nedēļas sākumā, naktī uz ceturtdienu ieradīsies nākamais ciklons, prognozē sinoptiķi.

Saskaņā ar jaunākajām prognozēm otrdien Sēlijā, daudzviet Zemgalē un Vidzemē, kā arī vietām Latgalē sniega segas biezums pieaugs līdz 17-22 centimetriem. Otrdienas vakarā un naktī uz trešdienu, debesīm brīžiem skaidrojoties, gaisa temperatūra noslīdēs līdz -5..-12 grādiem, bet piekrastē tā svārstīsies ap nulli.

Trešdien uzspīdēs saule un vietām īslaicīgi snigs. Ceturtdien gan naktī, gan dienā visā valstī iespējami nokrišņi, tai skaitā stipra snigšana un putenis. Prognozes par ciklona virzību pagaidām ir mainīgas; visticamāk, ieplūdīs siltāks gaiss un vietām arī līs.

Nedēļas nogalē atgriezīsies vēsāks laiks, tādēļ gaidāms tikai sniegs. No jūras nākoši mākoņi vietām var sagādāt stipru snigšanu, bet atbilstoši pašreizējām prognozēm vairs nav gaidāmi tik plaši nokrišņi kā nedēļas sākumā un vidū.

Sniega segas biezums nedēļas beigās, iespējams, daudzviet valstī būs lielāks par 20 centimetriem, vietām var izveidoties vairāk nekā 30 centimetrus dziļa sniega kārta.

Debesīm skaidrojoties un norimstot vējam, diennakts tumšajā daļā gaisa temperatūra vietām var noslīdēt zem -15 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu