Sniega sega vietām sasniegusi pat 15 cm; spēkā trīs oranžie brīdinājumi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pirmais sniegs Rīgā
Pirmais sniegs Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmdien Latvijā visvairāk snidzis Sēlijā - līdz plkst.19 sniega segas biezums Jēkabpilī sasniedza 15 centimetrus.

To apliecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Rožupē, Līvānu novadā, izveidojusies 14 centimetrus bieza sniega kārta, Rēzeknē uzsniguši 13 centimetri, Gulbenē un Madonā - 10 centimetri sniega. Citās novērojumu stacijās izmērītais sniega biezums plkst.19 bija mazāks.

Sēlijā, Vidzemē un Latgalē stipri snigs arī tuvākajā naktī, vietām austrumos - līdz otrdienas pēcpusdienai, prognozē sinoptiķi.

Austrumu novados spēkā LVĢMC oranžais brīdinājums par ļoti stipru sniegu, valsts galējos austrumos - arī oranžais brīdinājums par sasalstošu lietu un ļoti stipru apledojumu. Savukārt galvaspilsētā otrdienas naktī un no rīta izsludināts oranžais brīdinājums par ļoti stipru puteni - gaidāmas ziemeļu vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Citviet Latvijas centrālajā un austrumu daļā spēkā dzeltenais brīdinājums par ilgstošu snigšanu un putināšanu.

Austrumu novados stiprākās ziemeļrietumu vēja brāzmas - līdz 18 metriem sekundē Latgalē - gaidāmas otrdien no rīta un dienā.

Oranžā līmeņa brīdinājums nozīmē, ka nokrišņi un putenis traucēs transporta kustību, kā arī gājēju pārvietošanos un citas āra aktivitātes. Veidosies sniega sanesumi un būs slikta redzamība. Pārvietojoties iedzīvotājiem jābūt ļoti uzmanīgiem un jāieplāno ilgāks laiks ceļā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu