Līvānu novadā sniega segas biezums sasniedzis 22 centimetrus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēdējā diennaktī stiprākā snigšana reģistrēta Līvānu novadā, kur novērojumu stacijā "Sīļi", Rožupē, sniega segas biezums palielinājies no nulle centimetriem pulksten 5 pirmdienas rītā līdz 22 centimetriem pulksten 5 otrdienas rītā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Zīlānu meteostacijā, Jēkabpilī, sniega segas biezums pieaudzis attiecīgi no diviem līdz 21 centimetram.

Novērojumu stacijās Kalnciemā, Priekuļos, Madonā un Rēzeknē izveidojusies aptuveni 15 centimetrus bieza sniega kārta, citviet tā ir plānāka, bet Kurzemes rietumos sniega pārsvarā nav.

Ainažu un Dobeles novērojumu stacijā vējš aizpūtis sniegu no mērīšanas vietas - sniega segas biezums sarucis līdz nullei. Sniega biezuma mērījumi ir automatizēti un notiek vienā punktā, tādēļ dati no meteoroloģiskās stacijas var neatspoguļot patieso situāciju apkaimē.

Otrdienas rītā vairāk snieg Latgalē un Vidzemes austrumos. Daudzviet valstī vējš putina sniegu. Latvijas lielākajā daļā ziemeļu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedz 11-16 metrus sekundē, piekrastē reģistrētas brāzmas līdz 19 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra piecos rītā bija no +2,6 grādiem Pāvilostā līdz -5,8 grādiem Alūksnē un Rēzeknē.

Rīgā mazliet snieg un spēcīgi putina - ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprinājies līdz 17-19 metriem sekundē. Gaisa temperatūra nulle grādu. Novērojumu stacija pilsētas centrā ziņo par septiņus centimetrus biezu sniega kārtu.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +2..-3 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.novembrī bija +25..+27 grādi Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -33 grādi Skandināvijas un Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu