Decembra pirmajā dienā dažviet stipri snigs; ceļi daudzviet ir un būs slideni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Trešdien daļu Latvijas šķērsos no jūras nākoši sniega mākoņi, kas vietām Ziemeļkurzemē un valsts centrālajā daļā nesīs stipru snigšanu, prognozē sinoptiķi.

Ziemeļkurzemē un daļā Vidzemes, tai skaitā galvaspilsētā un Pierīgā, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis dzelteno brīdinājumu, vietām gaidāms sniega segas biezuma pieaugums par pieciem centimetriem.

Trešdien palaikam spīdēs saule, valdošais būs lēns rietumu vējš, vakarā tas pāries dienvidu, dienvidaustrumu vējā. Maksimālā gaisa temperatūra +2..-2 grādi, valsts ziemeļaustrumos līdz -5 grādiem.

Rīgā galvenokārt priekšpusdienā gaidāms sniegs un sniega sega var kļūt par pieciem centimetriem biezāka. Brīžiem spīdēs saule, pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš, vakarā - lēns dienvidu vējš. Gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli, vakarā tā noslīdēs vairākus grādus zem nulles.

Ceļi daudzviet ir un būs slideni.

Laikapstākļus ietekmē aizejošais ciklons, no rietumiem tuvojas nākamais ciklons. Atmosfēras spiediens 990-996 hektopaskāli jūras līmenī.

Trešdienas rītā vietām snieg; Latgali sedz līdz 30 cm dziļš sniegs

Trešdienas rītā vietām Latvijā snieg, lokāli snieg stipri, agrā rītā vairāk nokrišņu ir Talsu un Tukuma novadā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Pēc stiprā sniegputeņa, kas Latvijā plosījās nedēļas sākumā, biezākā sniega sega klāj Sēliju un Latgali. Novērojumu stacija Līvānu novadā vēsta par 25 centimetrus (cm) biezu sniega kārtu, Rēzeknē - par 30 cm dziļu sniegu. Valsts lielāko daļu klāj no viena līdz 20 centimetriem bieza sniega sega, vismazāk sniega ir Kurzemē.

Pūš lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, piekrastē tas ir stiprāks. Ainažos un Daugavgrīvā reģistrētas vēja brāzmas līdz 18-19 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra piecos rītā LVĢMC novērojumu tīklā bija no +1,9 grādiem Liepājā līdz -6,8 grādiem Alūksnē.

Rīgā pūš mainīga stipruma rietumu, ziemeļrietumu vējš, Daugavgrīvā brāzmās līdz 18 metriem sekundē, gaisa temperatūra svārstās ap nulli. Novērojumu stacijā pilsētas centrā reģistrēta piecus centimetrus bieza sniega kārta.

Arī šorīt sniega un apledojuma dēļ lielākajā daļā Latvijas braukšanas apstākļi apgrūtināti

Sniega un apledojuma dēļ arī šorīt lielākajā daļā Latvijas braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apgrūtināti, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Ap plkst.6.40 braukšanas apstākļi pa valsts nozīmes autoceļiem bija apmierinoši vienīgi autoceļa Liepāja-Rucava posmā Liepāja-Nīca, Liepājas šosejas posmā no Anneniekiem līdz Skrundai, Bauskas šosejas posmā no Dimzukalna līdz Lietuvas robežai, Siguldas šosejas posmā no Raunas pagrieziena līdz Veclaicenei, Valmieras šosejas posmā no Strenčiem līdz Valkai, kā arī pa dažiem lielajiem ceļiem Daugavpils apkārtnē.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, slidenie un sniegotie ceļu posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 187 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka šajā gadalaikā autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties ātrumu un ieturot droši distanci uz ceļa. Snigšanas laikā sniega sega uz ceļiem var veidoties atkārtoti, tāpat ceļi var atkārtoti apledot arī pēc apstrādes ar reaģentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu