Ceturtdien Latvijā turpinās snigt; vietām gaidāms slapjš sniegs un lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Ceturtdien Latvijā būs apmācies laiks un turpinās snigt, daudzviet snigs stipri, gaidāms arī slapjš sniegs un neliels lietus, atkala, prognozē sinoptiķi.

No rīta vēl daudzviet valstī, vēlāk ziemeļu novados turpināsies putenis, pūšot brāzmainam austrumu vējam. No rīta Kolkasragā vēja ātrums brāzmās sasniegs 18 metrus sekundē. Sākot no valsts dienvidiem, daudzviet iegriezīsies lēns līdz mērens dienvidu vējš.

Gaisa temperatūra pakāpsies līdz 0..+4 grādiem, bet Ziemeļvidzemē saglabāsies sals līdz trim grādiem.

Rīgā gaidāms sniegs, palaikam snigs stipri, tas pāries slapjā sniegā,

iespējams arī neliels lietus. Brāzmainu austrumu vēju nomainīs lēnāks dienvidu vējš, gaiss iesils līdz +2 grādiem.

Laikapstākļus nosaka liels un spēcīgs ciklons ar centru Baltijas jūras dienvidos. Atmosfēras spiediens pazeminās, no rīta Dienvidkurzemes novadā tas jau noslīdējis līdz 979 hektopaskāliem jūras līmenī.

Spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājumi par stipru snigšanu, valsts dienvidu daļā - arī par sasalstošu lietu un apledojumu.

Spēcīga snigšana gaidāma arī piektdien,

un divu dienu laikā valsts lielākajā daļā uzsnigs 10-20 centimetri sniega, vietām - vēl vairāk. Braukšanas apstākļi būs slikti.

Naktī Igaunijas pierobežā gaisa temperatūra sasniegusi -15 grādus

Trešdienas vakarā Vidzemes galējos ziemeļos, pateicoties skaidrām debesīm un lēnam vējam, strauji pazeminājās gaisa temperatūra, pusnaktī Veclaicenes pagastā sasniedzot -15 grādus.

Rūjienas un Valgas novērojumu stacijā gaisa temperatūra noslīdēja attiecīgi līdz -14,3 un -14,4 grādiem. Iepriekšējā zemākā gaisa temperatūra šosezon bija -7,7 grādi 22.novembrī Daugavpilī.

Ceturtdien plkst.5 gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,4 grādiem Rucavā līdz -7,2 grādiem Alūksnē.

Visā Latvijā ir apmācies laiks, snieg un puteņo, vietām - galvenokārt Liepājas pusē - iespējams arī lietus un atkala. Redzamība sniegputenī vietām brīžiem samazinās līdz 300-600 metriem. Austrumu, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās daudzviet sasniedz 10-14 metrus sekundē, Ziemeļkurzemes piekrastē - 16 metrus sekundē.

Sniega segas biezums novērojumu staciju laukumos piecos rītā bija no 0-2 centimetriem Ventspilī, Saldū, Ainažos un Rūjienā līdz 22 centimetriem Līvānu novadā un 25 centimetriem Rēzeknē. Trešdien stiprākā snigšana reģistrēta Siguldā, kur sniega kārtas augstums pieauga no astoņiem līdz 20 centimetriem.

Rīgā snieg un putina mainīgā intensitātē, austrumu vējš brāzmās pūš līdz 12 metriem sekundē un gaisa temperatūra pakāpusies līdz -2..-3 grādiem. Rīgas centra meteostacijā piecos rītā bija 11 centimetri sniega.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien bija no +2 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē līdz -5 grādiem Alūksnes pusē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 1.decembrī bija +21 grāds Spānijas un Krievijas dienvidos, kā arī Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -30 grādi Zviedrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu