Siguldu pārklājis 35 centimetrus dziļš sniegs (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vīrietis tīra sniegu Krišjāņa Valdemāra ielā.
Vīrietis tīra sniegu Krišjāņa Valdemāra ielā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Biezākā sniega sega meteoroloģisko novērojumu stacijās sestdienas rītā ir 35 centimetri (cm) Siguldā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Saulkrastu, Ogresgala, Līvānu un Rēzeknes pusē sniega segas biezums ir 27-29 cm. Arī Daugavgrīvā reģistrēti 27 cm sniega, savukārt Rīgas centra meteostacijā sniega segas biezums sarucis no 25 cm piektdienas vakarā līdz 22 cm sestdienas rītā.

Pēdējā diennaktī Liepājā sniega segas biezums pieaudzis no viena līdz 11 cm, savukārt Ventspils novadā saglabājas līdz 22 cm dziļš sniegs. Zemgali caurmērā klāj no 7 līdz 17 cm bieza sniega kārta. Vismazāk sniega Vidzemē ir Ainažu novērojumu stacijā - 5 cm, - savukārt plānākā sniega sega Latgalē ir 10 cm Daugavpils meteostacijā.

Sniega biezuma mērījumi LVĢMC novērojumu stacijās ir automatizēti un tiek veikti vienā punktā, tādēļ dati no meteoroloģiskās stacijas var neatspoguļot patieso situāciju apkaimē. Puteņošanas dēļ sniega segas biezums ir nevienmērīgs, un meteoroloģiskās stacijas nereti atrodas klajā vietā, kas pakļautas lielākai vēja ietekmei.

Turklāt jāņem vērā, ka novērojumu stacijās mēra kopējās sniega segas biezumu un nesummē svaigi uzsnigušā sniega biezumu. Uzsniegot jaunam sniegam, iepriekš uzsnigusī sniega kārta nereti saplok, tādēļ kopējais sniega kārtas pieaugums var būt krietni mazāks nekā svaigi uzsnigušās sniega segas biezums, kas mērīts uz iepriekš notīrītas virsmas.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu