Otrdienā daudzviet spīdēs saule; Vidzemē aukstuma dēļ spēkā oranžais brīdinājums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdien Latvijas lielākajā daļā spīdēs saule, vietām saglabāsies mākoņi un neliela snigšana, prognozē sinoptiķi. LVĢMC dzelteno brīdinājumu par salu Vidzemē paaugstinājis līdz oranžajam līmenim. Tas būs spēkā līdz deviņiem rītā.

Piekrastē dažviet iespējams stiprāks sniegs. Vējš būs lēns, gaidāms arī bezvējš.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no -5 grādiem Rīgas līča Kurzemes piekrastē līdz -15 grādiem Vidzemē.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, iespējams saulains laiks, pūtīs lēns vējš un gaiss iesils līdz -11 grādiem.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1016-1018 hektopaskāli jūras līmenī.

Vidzemē, gaisa temperatūrai noslīdot līdz -27 grādiem, spēkā oranžais brīdinājums

Otrdien plkst.4 gaisa temperatūra valstī bija no -7,3 grādiem Kolkā un -7,6 grādiem Mērsragā līdz -25,4 grādiem Rūjienā un -26,4 grādiem Zosēnos, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

LVĢMC dzelteno brīdinājumu par salu Vidzemē paaugstinājis līdz oranžajam līmenim. Tas būs spēkā līdz deviņiem rītā.

Minimālā temperatūra Zosēnos sasniegusi nepilnus -27 grādus, un tik liels sals decembrī Latvijā nav bijis daudzus gadus.

7.decembra un arī mēneša pirmās dekādes nacionālais aukstuma rekords ir -29,5 grādi 1959.gadā.

Kurzemes, Zemgales un Latgales lielākajā daļā gaisa temperatūra ir starp -10 un -20 grādiem. 20 grādu sals reģistrēts Ventspils lidostā.

Vidzemes lielākajā daļā, kā arī Kurzemes rietumos debesis ir pārsvarā skaidras, pārējā valstī saglabājas mākoņi un vietām krīt neliels sniegs. Dažviet sarma. Valda lēns vējš un bezvējš.

Rīgas centrā gaisa temperatūra četros naktī pakāpās līdz -14 grādiem, bet lidostā pazeminājās līdz -21 grādam.

Pēdējā diennaktī Zviedrijas ziemeļos, Somijas pierobežā, aukstums pastiprinājās līdz -43,8 grādiem, sasniedzot lielāko decembra salu Zviedrijā kopš 1986.gada. Igaunijā gaisa temperatūra vietām pazeminājusies līdz -29 grādiem.

Sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu vietā Kurzemē un Vidzemē

Otrdienas rītā sniegs un apledojums vietām Kurzemē un Vidzemē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotie ceļa posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 20 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Rīgas apvedceļa (A4) posmā no Baltezera līdz Saulkalnei, Daugavpils šosejas (A6) posmā no Rīgas līdz Saulkalnei, Liepājas šosejas (A9) posmā no Blīdenes līdz Skrundai, kā arī Ventspils šosejas (A10) posmā no Strazdes līdz Ventspilij.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Saldus un Talsu apkārtnē.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu