Ceturtdienas vakarā gaidāmi nelieli nokrišņi un apledojums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ceturtdienas vakarā vietām Latvijas rietumu un dienvidu daļā, piektdien naktī un dienā arī pārējā valstī gaidāms neliels sniegs un atkala jeb sasalstošs lietus, prognozē sinoptiķi.

Atkalas dēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī izsludinājis oranžā līmeņa brīdinājumu. Tajā teikts, ka ceļi, ielas un trotuāri apledos, arī uz vadiem un koku zariem veidosies apledojuma kārta - svars būtiski pieaugs un pastāv risks, ka tie lūzīs. Sasalstošie nokrišņi gaidāmi līdz sestdienas pēcpusdienai. Apledojums plašās teritorijās traucēs transporta kustību pa ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, ka arī gājēju pārvietošanos un citas āra aktivitātes.

Piektdiena būs apmākusies, gaidāma arī dūmaka.

Vējš mēreni pūtīs no austrumiem, dienvidaustrumiem, tā ātrums brāzmās sasniegs 10-15 metrus sekundē, Kolkasragā - 18 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies. Tuvākajā naktī valsts ziemeļaustrumos vēl gaidāms aukstums līdz -17 grādiem; maksimālā gaisa temperatūra piektdienas pievakarē būs +2..-1 grāds, ziemeļaustrumos līdz -5 grādiem.

Rīgā piektdien gaidāmas apmākušās debesis un nelieli nokrišņi, pārsvarā smidzinošs lietus, atkala. Austrumu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies, piektdienas vakarā sasniedzot +1 grādu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu