Piektdien gaidāms apmācies laiks; sāksies atkusnis (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krītoša meitene uz apledojušās Alfrēda Kalniņa ielas.
Krītoša meitene uz apledojušās Alfrēda Kalniņa ielas. Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien Latvijā gaidāms apmācies laiks, valsts lielākajā daļā palaikam gaidāmi nelieli nokrišņi - galvenokārt smidzinošs lietus un atkala, prognozē sinoptiķi.

Piektdienas rītā Latvijā ir apmācies laiks, vietām nokrišņi - galvenokārt īslaicīgs sniegs un sasalstošs lietus.

Ceļi daudzviet slideni, klāti ar ledu.

Gaisa temperatūra piecos rītā atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem bija no -1,1 grāda Kolkā un -2,2 grādiem Rucavā līdz -12,3 grādiem Alūksnē.

Austrumu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu 7-13 metri sekundē, Kolkā līdz 16 metriem sekundē.

Rīgā debesis sedz mākoņi, dienvidaustrumu vējš pūš ar ātrumu pieci metri sekundē, brāzmās līdz 11 metriem sekundē, gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz -4 grādiem.

Visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais oranžais brīdinājums par apledojumu. Brīdinājumā teikts, ka

daudzviet valstī gaidāma atkala jeb sasalstošs lietus.

Ceļi, ielas un trotuāri apledos, tāpat uz vadiem un koku zariem veidosies apledojuma kārta - svars būtiski pieaugs un ir risks, ka tie var lūzt.

Austrumu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu 9-14 metri sekundē, Kolkasragā - līdz 17 metriem sekundē.

Visas dienas gaitā temperatūra pakāpeniski paaugstināsies. Vēlā vakarā gaiss iesils līdz 0..+3 grādiem un vairs tikai valsts ziemeļaustrumos saglabāsies neliels sals.

Rīgā gaidāma apmākusies diena, brīžiem nelieli nokrišņi - galvenokārt smidzinošs lietus un atkala. Austrumu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 13 metriem sekundē, termometra stabiņš vakarā pakāpsies līdz +1..+2 grādiem.

Krievijā atrodas anticiklons, Centrāleiropā - zema spiediena apgabals. Latvijā ieplūst silts gaiss no Melnās jūras reģiona. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1008 hektopaskāliem Dienvidkurzemes novadā līdz 1019 hektopaskāliem valsts ziemeļaustrumos.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien dienas laikā LVĢMC novērojumu tīklā bija no -2,3 grādiem Kolkā līdz -14,4 grādiem Gulbenē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 9.decembrī bija +20..+21 grāds Spānijas piekrastē, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -27 grādi Somijā un Krievijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu