Otrdien pūtīs auksts vējš un uzspīdēs saule

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdien, 28. decembrī, Latvijā nedaudz pastiprināsies dienvidaustrumu vējš, vakarā gaidāmas brāzmas līdz 9-14 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Gaisa temperatūra dienas vidū būs -4..-8 grādi, vakarā vietām Austrumlatvijā tā noslīdēs zem -10 grādiem, un vējā šķitīs, ka gaiss ir aukstāks.

Mākoņi daļēji klās debesis, nav gaidāmi nokrišņi un valsts lielākajā daļā uzspīdēs saule.

Rīgā otrdien būs sauss laiks un mainīgs mākoņu daudzums, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -6 grādiem, vakarā gaidāmas dienvidaustrumu vēja brāzmas līdz 12 metriem sekundē.

Laikapstākļus nosaka anticiklona rietumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1016 hektopaskāliem valsts rietumos līdz 1023 hektopaskāliem Latgalē.

Otrdienas rītā vislabākie braukšanas apstākļi Kurzemē, pārējā Latvijā ceļi daudzviet sniegoti

Otrdienas rītā, 28. decembrī, vislabākie braukšanas apstākļi pa lielajiem ceļiem ir Kurzemē, bet pārējā Latvijā tie daudzviet ir sniegoti, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Pa valsts galvenajiem autoceļiem Kurzemē braukšanas apstākļi ir apmierinoši. Zemgalē lielie ceļi ir sniegoti, izņemot Bauskas šoseju no Dimzukalna līdz Lietuvas robežai. Savukārt Vidzemē un Latgalē ir aptuveni vienlīdz daudz gan sniegotu, gan attīrītu un nokaisītu valsts galveno autoceļu posmu.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Balvu, Bauskas, Cēsu, Daugavpils, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Limbažu, Ludzas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes, Talsu, Valkas, Valmieras un Ventspils apkaimēs.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 117 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka ziemā autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties ātrumu un ieturot droši distanci uz ceļa. Snigšanas laikā sniega sega uz ceļiem var veidoties atkārtoti, tāpat ceļi var atkārtoti apledot arī pēc apstrādes ar reaģentiem.

Pēc snigšanas beigām valsts galvenie autoceļi no sniega ir jānotīra trīs stundu laikā, savukārt uz mazāk noslogotiem ceļiem šiem darbiem tiek dots laiks līdz pat 24 stundām.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu