Vietām nedaudz snieg un smidzina; Kurzemē sāksies atkusnis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdienas rītā Latvijā ir apmācies laiks, vietām nedaudz snieg un smidzina sasalstošs lietus, liecina meteoroloģiskā informācija. Savukārt maksimālā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma no -6 grādiem valsts austrumos līdz +3 grādiem Kurzemes rietumkrastā, prognozē sinoptiķi.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra no -4 grādiem Rucavā līdz -11 grādiem Alūksnē.

Rīgā apmācies laiks, lidostā reģistrēts gan neliels sniegs, gan sasalstošs lietus jeb atkala, pūš dienvidu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra -6 grādi. Gaisa temperatūra vakarā sasniegs nulles atzīmi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -4 grādiem Vidzemes piekrastē līdz -10 grādiem Alūksnē, Gulbenē un Dagdā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.decembrī bija +22 grādi Francijas dienvidu piekrastē un +25 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -25 grādi Skandināvijā un -29 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

Gada priekšpēdējā dienā Kurzemē sāksies atkusnis

Debesis būs apmākušās, daudzviet gaidāms neliels sniegs un smidzināšana - neliela atkala. Ceļi daudzviet slideni. Pēcpusdienā Kurzemē sāks veidoties migla.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš.

Laikapstākļus ietekmē ciklona dienvidaustrumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1009 hektopaskāliem Kurzemē līdz 1016 hektopaskāliem Latgalē.

Braukšanas apstākļi pa lielajiem ceļiem šorīt lielākoties apmierinoši

Ceturtdienas rītā braukšanas apstākļi pa Latvijas lielajiem ceļiem lielākoties ir apmierinoši, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Sniegoti un apledojuši ir vienīgi valsts galvenie ceļi Liepājas un Ventspils apkārtnē, Bauskas šoseja no Dimzukalna līdz Lietuvas robežai, Tallinas šoseja no Berģiem līdz Tūjas pagriezienam un Valmieras šoseja no Murjāņiem līdz Braslas tiltam.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Bauskas, Liepājas un Ventspils apkaimēs.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 29 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka ziemā autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties ātrumu un ieturot droši distanci uz ceļa. Snigšanas laikā sniega sega uz ceļiem var veidoties atkārtoti, tāpat ceļi var atkārtoti apledot arī pēc apstrādes ar reaģentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu