Svētdien izsludināts dzeltenais brīdinājums par atkalu, daudzviet arī spēcīgi snigs (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sniegs un ledus Arsenāla ielā.
Sniegs un ledus Arsenāla ielā. Foto: Zane Bitere/LETA

Svētdien, 2.janvārī, otrajā dienā Latvijā snigs un puteņos, daudzviet snigs spēcīgi, mazāk nokrišņu būs ziemeļaustrumu novados, prognozē sinoptiķi.

Sākot no rietumiem, sniegs pāries atkalā un lietū, daudzviet veidosies migla. Gaidāmā apledojuma dēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valsts teritorijā izsludinājis dzeltenā līmeņa brīdinājumu, piebilstot, ka austrumu novados sasalstošs lietus gaidāms tikai vietām un ne agrāk kā pēcpusdienā.

Brīdinājums par stipru snigšanu spēkā valsts centrālajos un dienvidaustrumu novados, sniega sega vietām kļūs sešus centimetrus biezāka.

Dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 8-13 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs no -5 grādiem Krievijas pierobežā līdz +5 grādiem Dienvidkurzemes piekrastē.

Rīgā svētdien pamatīgi snigs un nedaudz puteņos, jo dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē. Pēcpusdienā sniegu nomainīs neliels lietus - atkala. Vakarā gaisa temperatūra sasniegs nulles atzīmi, veidosies migla.

Braukšanu apgrūtinās gan sniegputenis, gan atkala, pēcpusdienā un vakarā Kurzemē - bieza migla.

Apledojuma dēļ vietām apgrūtināta braukšana pa galvenajiem un reģionālajiem ceļiem

Svētdienas rītā apledojums vietām Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 38 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Ainažu šosejas (A1) posmā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas līdz Vangažiem, kā arī Valmieras šosejas (A3) posmā no Valmieras līdz Strenčiem. Tāpat LVC ziņo par apgrūtinātu braukšanu pa Rīgas apvedceļiem (A4 un A5), Daugavpils šosejas (A6) posmu no Rīgas līdz Skrīveriem, Bauskas šosejas (A7) posmu no Rīgas līdz Dimzukalnam, Jelgavas šosejas (A8) posmu no Rīgas līdz Jelgavai un Liepājas šosejas (A9) posmu no Rīgas līdz Kaģiem un no Anneniekiem līdz Blīdenei.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir arī Ventspils šosejas (A10) posmā no Rīgas līdz Kūdrai, Rēzeknes šosejas (A12) posmā no Stolbovkas līdz Terehovai un Kokneses šosejas (P80) posmā no Rīgas apvedceļa līdz Skrīveru pagriezienam.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Dobeles, Gulbenes, Limbažu, Ludzas un Ogres apkārtnē.

LVC vērš uzmanību, ka autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu