Otrdien daudzviet līs un debesis būs apmākušās; ceļi būs slideni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Māra Zara/LETA

Otrdien, 4.janvārī, Latvijas lielākajā daļā palaikam līs, vietām iespējams arī slapjš sniegs.

Daudzviet gaidāma dūmaka. Debesis būs pārsvarā apmākušās. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidrietumiem.

Gaisa temperatūra būs +1..+6 grādi.

Rīgā gaidāms lietus, pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš un termometra stabiņš pakāpsies līdz +5 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 990 hektopaskāliem Ziemeļkurzemē līdz 996 hektopaskāliem Latgalē.

Sniega un apledojuma dēļ Vidzemē un vietām Latgalē apgrūtināta braukšana

Šorīt sniegs un apledojums Vidzemē un vietām Latgalē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem.

Sniegotie un slidenie ceļa posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 67 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Vidzemes šosejas (A2) posmā no Cēsu pagrieziena līdz Veclaicenei, Valmieras šosejas (A3) posmā no Braslas tilta līdz Valkai, Daugavpils šosejas (A6) posmā no Izvaldas līdz Pāterniekiem, Rēzeknes šosejas (A12) posmā no Stolbovkas līdz Terehovai, kā arī Grebņeva - Medumi šosejas (A13) posmā no Rušenicas līdz Spoģiem.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Alūksnes, Balvu, Cēsu, Gulbenes, Krāslavas, Limbažu, Ludzas, Madonas, Ogres, Preiļu, Valkas un Valmieras apkārtnē.

Uz vietējiem autoceļiem šorīt ļoti apgrūtināta braukšana ir Cēsu apkaimē.

Grants autoceļi, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu, atkusnī var būt ļoti slideni, jo kūstošais sniegs un lietus veido ledus kārtu. Šo ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem vai rievu ievilkšana šādos laikapstākļos ir neefektīva, jo kūstošais snigs un lietus noskalo smiltis no ceļa, bet rievojums izkūst.

Autovadītāji aicināti būt īpaši uzmanīgiem, braucot pa vietējās nozīmes autoceļiem, izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu, drošu braukšanas ātrumu, ieturēt lielāku distanci līdz priekšējam automobilim, kā arī neveikt straujus manevrus.

Meteorologu prognozes liecina, ka atkusnis turpināsies līdz nedēļas vidum, kad pakāpeniski gaisa temperatūra kļūs zemāka.

Visā Latvijā gaisa temperatūra pakāpusies virs nulles

Gaisa temperatūra otrdien plkst.5 bija no +0,3 grādiem Alūksnē līdz +5,4 grādiem Pāvilostā.

Debesis pārsvarā apmākušās, daudzviet līst, Vidzemē un Latgalē ir arī migla. Valsts austrumos uz ceļiem saglabājas apledojums.

Vienlaidu sniega sega daļā valsts nokususi, bet Alūksnē aizvien ir 15 centimetri sniega.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā apmācies un dūmakains laiks, pūš dienvidrietumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra +3..+4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -2 grādiem Alūksnē līdz +5,5 grādiem Pāvilostā un Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3.janvārī bija +24 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -29..-30 grādi Somijā un Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu