Svētdien Latvijā vietām gaidāmi nokrišņi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svētdien gaisa temperatūra Latvijā būs +2..-3 grādi, bet vakarā tā pazemināsies līdz -1..-6 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Dienvidu vējš kļūs lēns, vakarā gaidāms arī bezvējš.

Mākoņi vietām pašķirsies. Dažviet Kurzemē un Vidzemē gaidāmi nokrišņi.

Rīgā svētdien nav gaidāmi nokrišņi, debesis pārsvarā segs mākoņi, dienvidu vējš kļūs lēns un gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli.

Atmosfēras spiediens paaugstinās, agrā rītā tas ir no 1002 hektopaskāliem Ventspilī līdz 1010 hektopaskāliem Dagdā (jūras līmenī).

Tāpat Ziemeļkurzemi klāj līdz 19 centimetriem bieza sniega kārta, un tas ir dziļākais sniegs valstī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Ventspils novērojumu stacijā sniega segas biezums audzis no viena centimetra agrā sestdienas rītā līdz 16 centimetriem svētdienas rītā, Ventspils novada Irbenē - attiecīgi no 8 līdz 19 centimetriem, Kolkā - no 3 līdz 13 centimetriem, Pāvilostā - no 4 līdz 12 centimetriem, Kuldīgā - no 3 līdz 11 centimetriem.

Arī Alūksnē un Siguldā ir attiecīgi 10 un 13 centimetrus biezs sniegs. Pārējās novērojumu stacijās sniega segas biezums ir no nepilna centimetra līdz astoņiem centimetriem, tai skaitā divi centimetri Rīgas centrā.

Svētdienas rītā vietām Kurzemē un Vidzemē ir nokrišņi, ziemeļos dažviet stipri snieg. Gaisa temperatūra sešos rītā no +2,5 grādiem Liepājā līdz -3,7 grādiem Alūksnē un Dagdā.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. Debesis pārsvarā apmākušās.

Rīgā mākoņains rīts, dienvidu vējš pūš ar ātrumu pieci metri sekundē, gaisa temperatūra -1 grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +2,5 grādiem Liepājā līdz -3,3 grādiem Alūksnē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 8.janvārī bija +19 grādi Spānijas dienvidos un +21 grāds Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -36 grādi Zviedrijas ziemeļdaļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu