Trešdien Latvijā daudzviet gaidāms neliels sniegs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien, 12. janvārī,  Latvijā būs pārsvarā apmākušās debesis, bet saulaināka diena gaidāma Latgalē, prognozē sinoptiķi.

Pulksten 5 no rīta gaisa temperatūra Latvijā bija no -3 grādiem Liepājā līdz -23 grādiem Valkā un tās apkārtnē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Naktī daudzviet Vidzemē gaisa temperatūra bija pazeminājusies līdz -20..-24 grādiem, valsts lielākajā daļā minimālā gaisa temperatūra bija starp -10 un -20 grādiem. Iepriekšējo reizi tik liels sals Latvijā bija decembra sākumā.

Savukārt Rīgā agrā rītā pārsvarā skaidrs laiks, dienvidu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra -12..-14 grādi.

Dienas gaitā daudzviet gaidāms neliels sniegs, Kurzemes rietumos tas pāries lietū.

Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, piekrastē ar brāzmām līdz 14 metriem sekundē, bet Latgalē saglabāsies lēns vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs no +4 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz -10 grādiem valsts austrumu pierobežā.

Rīgā debesis apmāksies, dienas otrajā pusē gaidāms neliels sniegs. Pūšot mērenam dienvidu, dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra vakarā paaugstināsies līdz -2..-3 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, bet no ziemeļrietumiem pastiprinās ciklona ietekme. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1031 hektopaskāla Ventspilī līdz 1037 hektopaskāliem Latgalē.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdienas pēcpusdienā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -2,4 grādiem Mērsragā līdz -12,3 grādiem Rūjienā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11.janvārī bija +21 grāds Portugāles un Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -26 grādi Igaunijā un -31 grāds Igaunijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu