Trešdien atgriezīsies atkusnis; uz ceļiem veidosies apledojums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Trešdien Latvijā kļūs siltāks un arī valsts austrumos gaisa temperatūra pakāpsies nedaudz virs nulles.

Saskaņā ar meteoroloģu prognozēm, trešdienas, 19.janvāra, rītā vietām Latvijas austrumu daļā nokrišņu ietekmē intensīvi veidosies apledojums un ceļi var būt ļoti slideni, brīdina VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Autovadītājiem jārēķinās, ka šādos laika apstākļos ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem ir mazāk efektīva, un, turpinoties nokrišņiem, ceļi var atkārtoti apledot arī pēc apstrādes ar reaģentiem.

LVC aicina autovadītājus trešdienas rītā plānot papildus laiku ceļam, kā arī būt piesardzīgiem pie stūres - izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un distanci.

Īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi var izveidoties uz autoceļiem ar grants segumu, kurus ziemā uztur ar piebrauktu sniega kārtu, tie varot būt īpaši slideni. Tiem, kas ikdienā pārvietojas pa šādiem autoceļiem, ir jābūt gataviem ziemas braukšanas apstākļiem, un atbilstoši jāaprīko autotransporta līdzekļi, nepieciešamības gadījumā lietojot riepas ar radzēm.

LVC aicina izvēlēties braukšanas apstākļiem atbilstošu ātrumu un braukšanas stilu. Ļoti uzmanīgiem šajos laika apstākļos ir jābūt arī gājējiem un velosipēdistiem.

Par slideniem ceļu posmiem, lūzušiem kokiem un citiem sarežģījumiem, kas rodas valsts autoceļu tīklā, aicina informēt, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos "Twitter" un "Facebook" un aplikācijā "Waze".

Trešdien debesis būs pārsvarā apmākušās, saulaināka diena gaidāma Kurzemē. Vietām gaidāma dūmaka un nelieli nokrišņi, apledojums.

Pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, valsts rietumu daļā ar brāzmām 10-15 metri sekundē, trešdienas vakarā Kurzemē - līdz 15-20 metriem sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra naktī no +3 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz -7 grādiem valsts austrumos; dienā gaiss iesils līdz +1..+6 grādiem.

Rīgā trešdien gaidāms pārsvarā mākoņains laiks, bez būtiskiem nokrišņiem. Pūšot mērenam dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies no -1 grāda naktī līdz +4 grādiem pēcpusdienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu