Vēja ātrums brāzmās Ventspilī pastiprinājies līdz 27 metriem sekundē (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien, 20.janvārī, līdz plkst.9 ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās Ventspils ostā sasniedza 27 metrus sekundē (m/s), tā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Ventspils lidostā un Liepājas ostā reģistrētas brāzmas līdz 23 m/s, Liepājas galvenajā novērojumu stacijā - līdz 17 m/s.

Citviet valsts rietumu un centrālajā daļā pastiprinās dienvidrietumu vējš, kas pāriet rietumu vējā, un tuvākajās stundās daudzviet gaidāmas brāzmas līdz 17-22 m/s.

Baltijas jūrā gaidāmi līdz astoņiem metriem augsti viļņi, tādēļ Somijas meteoroloģijas institūts jūrā izsludinājis sarkano brīdinājumu.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijas lielākajā daļā palaikam snigs un puteņos, Kurzemē gaidāms spēcīgs sniegputenis, sniegavētra. Sākot ar pēcpusdienu, stiprs sniegputenis gaidāms arī vietām Vidzemē, vakarā - teju visā valsts centrālajā daļā.

Autoceļi apledos, braukšanu vietām apgrūtinās arī slikta redzamība putenī un sniega sanesumi, iespējami lūstoši koki. Bīstamākie braukšanas apstākļi gaidāmi Kurzemē. Sākot ar pēcpusdienu, Kurzemē nevajadzētu atrasties ārpus telpām.

Stiprākais vējš Latvijā gaidāms ceturtdienas vakarpusē pie jūras Ventspils novadā un Ventspilī, kur iespējamas ziemeļu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 30-34 m/s, prognozē sinoptiķi.

Līdz piektdienas rītam Kurzemes piekrastē spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais oranžās pakāpes brīdinājums par vētru. Citviet Kurzemē, kā arī Vidzemes piekrastē, tai skaitā galvaspilsētā, spēkā dzeltenais brīdinājums par stipru vēju. Valsts rietumu daļā spēkā arī dzeltenā līmeņa brīdinājums par stipru sniegputeni.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu