Brīdina par stipru snigšanu; sniegputeņa dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Tuvākajās stundās Kurzemē, īpaši reģiona rietumos, plosīsies sniegavētra, tādēļ iedzīvotājiem ieteicams uzturēties telpās, brīdina sinoptiķi.

Ceturtdien, 20. janvārī, valsts rietumos turpinās stipra snigšana un putināšana, bet vakarā un nākamajā naktī arī valsts austrumos gaidāma stipra snigšana, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sniega segas biezums pieaugs par 5-9 centimetriem, brīžiem redzamība pasliktināsies līdz 100-500 metriem. Ceļi apledos un būs slideni. Intensīvā snigšana mitēsies no rīta.

Brīdinājums ir spēkā līdz piektdienas plkst.9.

VUGD atgādina, ka, ņemot vērā gaidāmo snigšanas intensitāti, var būt apgrūtināta transporta kustība uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanās. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Glābēji aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu.

Kurzemes rietumkrastā gaidāmas ziemeļu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 28-34 metriem sekundē, pārējā Kurzemē - līdz 22-27 m/s. Naktī uz piektdienu vēja ātrums nedaudz mazināsies.

Autoceļi apledos, braukšanu apgrūtinās arī stiprs vējš,

slikta redzamība un sniega sanesumi, ceļus var aizšķērsot lūzuši koki. Vietām redzamība putenī kļūs mazāka par 50 metriem.

Vakarā un naktī uz piektdienu sniegputenis gaidāms arī pārējā Latvijā, daudzviet tas būs spēcīgs. Vidzemes rietumos un Zemgalē ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 15-20 m/s, vietām piekrastē - līdz 25 m/s. Valsts austrumu daļā vējš būs lēnāks.

Piektdien valsts lielākajā daļā snigs un putinās,

vietām - spēcīgi. Latvijas rietumu un centrālajos novados ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu 13-18 m/s, piekrastē - līdz 23 m/s. Valsts austrumos saglabāsies lēnāks vējš.

Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā būs starp +2 un -5 grādiem.

Rīgā gaidāms sniegputenis, šovakar un naktī tas brīžiem būs spēcīgs.

Ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 22-25 m/s, gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā Latvijas piekrastē, tai skaitā galvaspilsētā, izsludinājis oranžās pakāpes brīdinājumu par stipru vēju un vētru. Citviet Latvijas rietumu un centrālajā daļā spēkā dzeltenais vēja brīdinājums. Spēkā arī dzeltenais brīdinājums par spēcīgu sniegputeni. Rīgā izsludināts arī dzeltenās kategorijas brīdinājums par ūdens līmeņa paaugstināšanos.

Jau ziņots, ka Latvijas, Igaunijas un Somijas meteoroloģijas dienesti Baltijas jūras centrālajā daļā izsludinājuši visaugstākās - sarkanās - pakāpes brīdinājumu par stipru vētru un lieliem viļņiem. Ziemeļu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās vietām jūrā, tai skaitā pie Ziemeļkurzemes, var sasniegt 34-38 m/s, viļņu augstums - astoņus metrus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu