Piektdiena būs mākoņaina; daudzviet Latvijā snigs stipri

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pilsētā plosās sniegputenis un spēcīgs vējš, kas brāzmās pastiprinās līdz 33 metriem sekundē.
Pilsētā plosās sniegputenis un spēcīgs vējš, kas brāzmās pastiprinās līdz 33 metriem sekundē. Foto: Zane Bitere/LETA

Piektdien, 21. janvārī, Latvijas austrumu daļā turpināsies snigšana, vietām snigs stipri un sniega sega pieaugs par 5-6 cm. Redzamība snigšanas un putināšanas laikā brīžiem var būt zem 1000 metriem, ceļi būs slideni, vietnē "Twitter" informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Biezākā sniega kārta šorīt klāj: Siguldu, tur 19 cm sniega, Alūksnē, Lielpēčos un Saldū - 16 cm. Šodien spēcīgka snigšana turpināsies valsts austrumos.

Piektdienas rītā redzamība putenī ir slikta, ceļi sniegoti un slideni, vietām aizputināti. Saskaņā ar iedzīvotāju ziņoto Kurzemē ir līdz metram augstas kupenas, tādēļ daži ceļi - galvenokārt lauku ceļi - nav izbraucami.

VSIA "Latvijas valsts ceļi" brīdina, ka visā Kurzemē, kā arī daudzviet Zemgalē braukšana ir īpaši apgrūtināta.

Sniega segas biezums novērojumu stacijās svārstās starp nulli un 17 centimetriem, biezākā sniega kārta konstatēta Kuldīgas, Talsu, Saldus un Kalnciema pusē, kā arī daudzviet Vidzemē un Latgalē. Lielākā daļa piekrastes novērojumu staciju ziņo, ka sniega segas nav, bet tas skaidrojams ar spēcīgo vēju, kas aizpūtis sniegu no meteoroloģisko staciju laukumiem.

Pēdējo stundu laikā reģistrētās stiprākās vēja brāzmas ir 22-24 metri sekundē Rīgas ziemeļos un 27 metri sekundē Ventspils ostā. Arī pēdējā diennaktī stiprākās brāzmas - 32,6 metri sekundē - bija Ventspils ostā.

Gaisa temperatūra no +1..+2 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz -3 grādiem valsts austrumos. Rīgā snieg un puteņo, brīžiem spēcīgi. Ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūš līdz 22 metriem sekundē. Gaisa temperatūra -1 grāds.

Piektdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, valsts lielākajā daļā palaikam snigs,

vietām centrālajos un austrumu novados snigs ilgstoši.

Valsts rietumu un centrālajā daļā vējš turpinās spēcīgi putināt sniegu, bet austrumu novados saglabāsies lēnāks vējš. Līdz ar to attīrītie ceļi vietām no jauna tiks aizputināti.

Ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 14-19 metriem sekundē, piekrastē - līdz 24 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +2..-3 grādi.

Rīgā palaikam nedaudz snigs, stiprāk snigs no rīta.

Visu dienu saglabāsies putenis, jo ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 22 metriem sekundē. Gaisa temperatūra aptuveni nulle grādu.

Latgalē atrodas ciklona centrs; ciklons kļūst vājāks un lēnām virzās prom uz austrumiem. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 987 hektopaskāliem Latgalē līdz 1002 hektopaskāliem Dienvidkurzemes piekrastē.

Ūdens līmenis Rīgā paaugstinājies aptuveni metru virs normas, nedaudz atpaliekot no pirmdien sasniegtā maksimuma. Līdzīgi arī Gaujas lejtecē, savukārt Lielupē ūdens līmenis pakāpies nedaudz augstāk nekā pirmdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu