Sestdien tikai vietām snigs; dažviet debesis skaidrosies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Sestdien Latvijā būs lielākoties mākoņainas debesis, dažbrīd uzspīdēs saule un vietām nedaudz snigs, prognozē sinoptiķi. Stiprāka snigšana gaidāma Krievijas pierobežā.

Sestdienas rītā daudzviet snieg neliels sniegs, vējš vietām turpina putināt iepriekš uzsnigušo sniegu. Ziemeļu vēja ātrums brāzmās vairs nepārsniedz 8-12 metrus sekundē, piekrastē - 16 metrus sekundē.

Dienas gaitā ziemeļu vēja ātrums brāzmās sasniegs 10-15 metrus sekundē. Vējš vietām putinās iepriekš uzsnigušo sniegu.

Gaisa temperatūra dienas vidū būs +1..-4 grādi.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, saglabāsies ziemeļu vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē un gaisa temperatūra būs -1 grāds.

Sniega segas biezums pārsniedz 15 centimetrus

Daudzviet valstī sniega segas biezums ir lielāks par 15 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Par 15-20 centimetrus dziļu sniega kārtu ziņo novērojumu stacijas Saldū, Kalnciemā, Jelgavas un Ogres novadā, Siguldā, Cēsu apkaimē, Vidzemes augstienē, Alūksnē un Līvānu pusē. Plānākā sniega sega ir piekrastē. Novērojumu stacijā Rīgas centrā ir septiņi centimetri sniega.

Latvijā no rietumiem palielinās anticiklona ietekme. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1008 hektopaskāliem Latgales austrumos līdz 1017 hektopaskāliem Kurzemes rietumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu