Brīdina par stipru vēju piektdien un spēcīgu sniegputeni sestdienas vakarā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdien, 28.janvārī, Latvijas piekrastē, tai skaitā Rīgā, spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par ziemeļu, ziemeļrietumu vēja pastiprināšanos brāzmās līdz 20-23 metriem sekundē.

Citviet valsts rietumu un centrālajā daļā gaidāmas brāzmas līdz 13-18 metriem sekundē, savukārt Latgalē un Vidzemes austrumos tikai pēcpusdienā un vakarā ziemeļu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 11-14 metrus sekundē.

Debesis pārsvarā saglabāsies apmākušās, vietām Kurzemē uzspīdēs saule. Daudzviet gaidāms sniegs un putenis, vietām vēl mazliet līs.

Gaisa temperatūra 0..+3 grādi. Vakarā sāks piesalt, visā valstī ceļi apledos.

Rīgā brīdinājums par ziemeļu, ziemeļrietumu vēja brāzmām līdz 20 metriem sekundē būs spēkā no plkst.11 līdz vēlam vakaram. Gaidāms sniegputenis, gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli.

Latviju šķērso ciklona centrs. Ciklons kļūs vājāks un virzās uz Krieviju. Atmosfēras spiediens 989-994 hektopaskāli jūras līmenī, no rietumiem tas paaugstinās.

Sestdienas vakarā Latvijā gaidāms spēcīgs putenis; sniegu nomainīs lietus

Sestdienas pēcpusdienā Latviju no rietumiem sāks šķērsot nokrišņu zona, kas vakarā atnesīs vienu no spēcīgākajiem sniegputeņiem šajā ziemā, taču sniegu nomainīs lietus, prognozē sinoptiķi.

Sestdien naktī un no rīta laikapstākļus noteiks anticiklona atzars, debesis skaidrosies, vien valsts austrumos vēl nedaudz uzsnigs, un minimālā gaisa temperatūra gaidāma no +1 grāda Kurzemes rietumu piekrastē līdz -9 grādiem dažviet Vidzemē.

Dienas vidū Kurzemē un pēcpusdienā valsts centrālajā daļā sāks nedaudz līt un snigt, vakarā un naktī uz svētdienu gaidāms jau spēcīgs sniegputenis, taču, sākot no valsts rietumiem, sniegs pāries lietū.

Kurzemē gaidāms stiprs lietus un gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +4..+6 grādiem, pārējā Latvijā naktī uz svētdienu gaiss iesils līdz +1..+4 grādiem. Svētdien gaiss kļūs vēsāks, daudzviet gaidāmi nokrišņi, sniegputenis.

Kurzemes upēs, kur ūdens līmenis jau paaugstinās, svētdien gaidāms straujš ūdens līmeņa kāpums, vietām applūdīs zemākās vietas.

Sestdienas vakarā un naktī uz svētdienu dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 16-21 metram sekundē, vietām Kurzemē un Ziemeļvidzemes krastā - līdz 22-24 metriem sekundē, bet Dienvidkurzemes piekrastē iespējamas brāzmas līdz 28 metriem sekundē.

Svētdien Kurzemes rietumkrastā ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās var sasniegt 30 metrus sekundē. Prognozes par to, vai vētra skars arī Rīgu vai tikai Kurzemi, pagaidām saglabājas atšķirīgas.

Nākamās nedēļas sākumā norims vējš un laiks kļūs aukstāks, daudzviet snigs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu