Kurzemes upēs ūdens līmenis strauji krities; vietām sarucis vairāk nekā metru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ventas rumba ziemā.
Ventas rumba ziemā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Sala ietekmē ūdens līmenis Latvijas upēs turpina pazemināties, bet visstraujāk upju ūdens līmenis krītas Kurzemē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Durbē pie Cīravas kopš 30.janvārī sasniegtā maksimuma ūdens atkāpies par 1,3 metriem, pēdējās divās diennaktīs Bārtā pie Dūkupjiem ūdens līmenis krities par 1,2 metriem.

Rīvā plūdu ūdeņi atkāpušies par pusmetru, Užavā - tikai par 20 centimetriem, savukārt Irbē ūdens līmenis vēl nav sācis pazemināties. Rojas upē ūdens līmenis divās dienās pazeminājies par 45 centimetriem.

Abavā pie Rendas ūdens līmenis kopš nedēļas sākuma sarucis par pusmetru, tās pietekā Imulā - par aptuveni metru.

Ūdens līmenis krasi pazeminās arī Ventā, pie Kuldīgas tas krities par 1,3 metriem.

Lielupē un tās pietekās ūdens līmenis kopš nedēļas sākuma pazeminājies vidēji par 10-50 centimetriem, bet Misā tas vēl nav samazinājies.

Vidzemes un Latgales upēs ūdens līmenis iepriekš nebija strauji kāpis, arī patlaban turpinās nelielas svārstības.

Nedēļas beigās līdz ar atkusni un nokrišņiem ūdens līmeņa kritumu upēs nomainīs tā paaugstināšanās, straujāk ūdens celsies Kurzemes upēs, prognozē hidrologi.

Nākamnedēļ, ja laiks būs pietiekami silts, pali iespējami arī Vidzemē un Latgalē. Sagaidāms, ka Kurzemē un Zemgalē nokusīs sniega sega, bet vietām Vidzemē un Latgalē tā saglabāsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu