Svētdien līs un putinās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Spēcīgs sniegputenis Rīgā
Spēcīgs sniegputenis Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svētdien Latvijā būs lietus un sniegputenis, vietām Kurzemē līs stipri, savukārt vietām Vidzemē snigs stipri. Svētdienas rītā vietām apgrūtināta braukšana.

Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 12-17 metriem sekundē, no rīta Kurzemes rietumkrastā - līdz 19 metriem sekundē.

Debesis būs apmākušās, ceļi - slideni. Gaisa temperatūra 0..+4 grādi.

Rīgā gaidāms lietus un slapjš sniegs, gaisa temperatūra +2 grādi, dienvidu vēja ātrums brāzmās sasniegs 14 metrus sekundē.

Laikapstākļus nosaka plašs ciklons, tā centrālā daļa ir Norvēģu jūrā un Skandināvijā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 993 hektopaskāliem Ziemeļkurzemē līdz 1001 hektopaskālam Latgales dienvidos.

Kurzemē spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājums par ūdens līmeņa paaugstināšanos upēs un ezeros, applūdīs palienes un zemākās vietas.

Savukārt lielā daļā Vidzemes un Sēlijas izsludināts brīdinājums par stipru snigšanu.

Daudzviet Latvijā apledojuma un sniega dēļ ir apgrūtināti braukšanas apstākļi

Svētdienas rītā Latvijas ziemeļu, austrumu un centrālajā daļā autoceļi ir apledojuši, vietām sniegoti, radot apgrūtinātus braukšanas apstākļus.

Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoša braukšana ir vien Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils apkaimēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu