Par trim metriem paaugstinājies ūdens līmenis Lielajā Juglā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ūdens līmenis Lielajā Juglā pie Zaķumuižas kopš trešdienas cēlies par trim metriem, tā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tas pagaidām ir lielākais ūdens līmeņa kāpums, kas šonedēļ reģistrēts Latvijas novērojumu stacijās.

Pie Zaķumuižas ūdens līmenis Lielajā Juglā par metru atpaliek no pēdējās augstākās atzīmes, kas fiksēta 2011.gada aprīlī.

Mazajā Juglā pie Stariņiem ūdens līmenis paaugstinājies par 1,3 metriem.

Arī Dubnas upes lejtecē ūdens līmenis cēlies par 1,3 metriem, bet tās pietekā Ošā - par pusotru metru.

Rūjā pie Vilnīšiem un Gaujā pie Siguldas ūdens līmenis kāpis par 1,1 metru. Vairākās citās Vidzemes un Latgales upēs ūdens līmenis paaugstinājies par nepilnu metru.

Kurzemes un Zemgales upēs ūdens līmenis pārsvarā saglabājas zemāks par pagājušās nedēļas maksimumu, bet daudzviet tas turpina strauji celties.

Ciecerē pie Pakuļu HES, ūdens līmenim ceļoties par nepilniem diviem metriem, tas pakāpies augstāk nekā iepriekšējās nedēļās.

Bārtas upē pie Latvijas un Lietuvas robežas ūdens paaugstinājies par nepilniem trim metriem, sasniedzot tādu pašu līmeni, kāds bija 31.janvārī un 8.februārī, taču ūdens turpina kāpt.

Visā Latvijas teritorijā spēkā hidrologu izsludinātais dzeltenās pakāpes brīdinājums par augstu ūdens līmeni upēs un par zemāko vietu applūšanu, bet Ogres novadā spēkā oranžais brīdinājums saistībā ar plūdu risku Ogres upes lejtecē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu