Gaidāms nokrišņiem bagāts un vējains laiks; nākamnedēļ būs sals

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Naktī uz sestdienu Latviju sasniegs ciklons, kas piektdien plosās Britu salās, un pirmdien ieradīsies nākamais ciklons, tādēļ saglabāsies nokrišņiem bagāts un vējains laiks.

Liela daļa no tuvākajās dienās gaidāmajiem nokrišņiem būs sniegs, to ietekme uz ūdens līmeņa kāpumu upēs būs mazāka nekā ceturtdienas lietum. Tomēr vairākās upēs turpināsies ūdens līmeņa paaugstināšanās, vietām applūdīs plašākas teritorijas.

Kopējais nokrišņu daudzums līdz otrdienai atbilstoši "Global Forecast System" datiem būs 15-40 milimetri.

Līdzīgi kā iepriekš, stiprākie nokrišņi gaidāmi Kurzemē un Vidzemē.

Naktī uz sestdienu, sākot no valsts dienvidrietumiem, gaidāms sniegputenis un lietus, savukārt dienas laikā gaidāms lietus un slapjš sniegs. Gaisa temperatūra naktī un dienā gaidāma starp -1 un +5 grādiem.

Sestdien iesākumā pastiprināsies dienvidu, dienvidaustrumu vējš, tas pāries dienvidrietumu vējā, bet pēcpusdienā un vakarā, sākot ar Kurzemi, vējš iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem.

Valsts lielākajā daļā vēja ātrums brāzmās sasniegs 18-23 metrus sekundē, sestdienas rītā Dienvidkurzemes piekrastē iespējamas brāzmas līdz pat 28 metriem sekundē.

Jau ziņots, ka sestdienas rītā Kurzemes rietumu piekrastē gaidāms īpaši augsts ūdens līmenis jūrā, kas apvienojumā ar lieliem viļņiem var radīt būtiskus izskalojumus un krasta nogruvumus.

Svētdien nokrišņu būs mazāk un debesis brīžiem skaidrosies, tomēr palaikam gaidāms sniegs un lietus, pūtīs brāzmains rietumu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra kļūs par grādu zemāka.

Pirmdien un otrdien gaidāmi nokrišņi no nākamā ciklona, vējš brīžiem pierims un gaisa temperatūra naktīs daudzviet noslīdēs zem nulles.

Savukārt naktī uz trešdienu un ceturtdienu vietām, kur debesis skaidrosies, gaisa temperatūra var noslīdēt līdz -10 grādiem un pat vēl nedaudz zemāk.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi arī nākamās nedēļas otrajā pusē gaidāmi mainīgi laikapstākļi - brīžiem nokrišņi, dažās dienās laiks kļūs siltāks, bet naktīs temperatūra daudzviet noslīdēs zem nulles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu