Piektdienas rītā vietām vēja brāzmas var sasniegt 27 metrus sekundē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdienas rītā Latvijas rietumu un centrālajā daļā gaidāmas vēja brāzmas līdz 20-24 metriem sekundē, vietām Kurzemes piekrastē - līdz 25-27 metriem sekundē, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, kas attiecīgi izsludinājis dzeltenās un oranžās pakāpes brīdinājumu.

Arī Rīgā izsludināts dzeltenais vēja brīdinājums - ap desmitiem rītā galvaspilsētā gaidāmas vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē. Dienvidu vēju nomainīs rietumu, dienvidrietumu vējš.

Līdz ar vēja pastiprināšanos gaidāmi vējuzplūdi, tādēļ Liepājā, Ventspilī un Rīgā izplatīts arī brīdinājums par augstu ūdens līmeni. Kurzemes rietumu piekrastē no rīta gaidāma ūdens paaugstināšanās līdz dzeltenā brīdinājuma līmenim, savukārt galvaspilsētā augstākais ūdens līmenis gaidāms pēcpusdienā un vakarā, kad tas sasniegs 115-130 centimetrus Latvijas augstuma sistēmā.

Starp mākoņiem piektdien parādīsies saule, vietām būs īslaicīgi nokrišņi, bet priekšpusdienā vēl daudzviet līs un snigs, dažviet iespējama arī neliela krusa.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +3..+6 grādi.

Rīgā no rīta brīžiem gaidāms lietus, pēc tam iespējami nelieli un īslaicīgi nokrišņi, uzspīdēs saule. Vējš pierims vakarā. Maksimālā gaisa temperatūra +6 grādi.

Baltijas jūru šķērso ciklons. Atmosfēras spiediens Kurzemē pazeminājies līdz 992-996 hektopaskāliem jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu