Kurzemes rietumkrastā vējš brāzmās pastiprinājies līdz 27 metriem sekundē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vējš. Ilustratīvs foto.
Vējš. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Piektdien līdz plkst.10 stiprākās vēja brāzmas Latvijā bija 26,8 metri sekundē (m/s) Pāvilostā, 27 m/s Liepājas ostā un 32,2 m/s Ventspils ostā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Liepājas galvenajā novērojumu stacijā reģistrētas dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 24 m/s, Liepājas lidostā - līdz 23 m/s, savukārt Ventspils lidostā - līdz 28 m/s.

Kurzemes vidienē un Ziemeļvidzemes piekrastē vējš brāzmās pastiprinājies līdz 20 m/s, Rīgas ziemeļos - līdz 21 m/s, bet valsts lielākajā daļā tā ātrums brāzmās nav pārsniedzis 13-18 m/s.

Tuvākajās stundās vējš sāks pierimt, prognozē sinoptiķi.

Jau ziņots, ka piektdienas rītā Latvijas rietumu un centrālajā daļā gaidāmas vēja brāzmas līdz 20-24 m/s, vietām Kurzemes piekrastē - līdz 25-27 m/s, prognozē LVĢMC, kas attiecīgi izsludinājis dzeltenās un oranžās pakāpes brīdinājumu.

Arī Rīgā izsludināts dzeltenais vēja brīdinājums - ap desmitiem rītā galvaspilsētā gaidāmas vēja brāzmas līdz 20 m/s. Dienvidu vēju nomainīs rietumu, dienvidrietumu vējš.

Līdz ar vēja pastiprināšanos gaidāmi vējuzplūdi, tādēļ Liepājā, Ventspilī un Rīgā izplatīts arī brīdinājums par augstu ūdens līmeni. Kurzemes rietumu piekrastē no rīta gaidāma ūdens paaugstināšanās līdz dzeltenā brīdinājuma līmenim, savukārt galvaspilsētā augstākais ūdens līmenis gaidāms pēcpusdienā un vakarā, kad tas sasniegs 115-130 centimetrus Latvijas augstuma sistēmā.

Starp mākoņiem piektdien parādīsies saule, vietām būs īslaicīgi nokrišņi, bet priekšpusdienā vēl daudzviet līs un snigs, dažviet iespējama arī neliela krusa.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +3..+6 grādi. Pēcpusdienā un vakarā vējš pierims.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu