Nākamnedēļ saglabāsies sauss un auksts laiks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamnedēļ Latvijā no jauna pastiprināsies anticiklona ietekme, tādēļ pārsvarā saglabāsies sauss laiks, bet gaisa temperatūra pazemināsies.

Šīs nedēļas nogalē gaidāms saulains laiks sestdien un mākoņainas debesis svētdien, dažviet iespējams neliels sniegs.

Sestdien, pūšot lēnam vējam, gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā naktī pazemināsies līdz -5..-10 grādiem un dienā paaugstināsies līdz 0..+4 grādiem.

Svētdien pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš un gaisa temperatūra būtiski nemainīsies.

Pirmdien daudzviet īslaicīgi snigs, gaisa temperatūra naktī nav gaidāma zemāka par +1..-4 grādiem, dienā tā sasniegs 0..+4 grādus.

Nākamās nedēļas turpinājumā kļūs aukstāks, valsts austrumos termometra stabiņš vietām noslīdēs līdz -15 grādiem, dzestrākajās dienās temperatūra nepārsniegs 0..-4 grādus, vien Kurzemē būs par kādu grādu siltāk.

Laiks būs pārsvarā saulains, nedēļas lielāko daļu gaidāms lēns vējš.

Jau ziņots, ka Ukrainā sestdien dominēs mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, svētdien un pirmdien - lēns ziemeļu un rietumu vējš, dažās turpmākajās dienās - lēns līdz mēreni stiprs ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš.

Līdz ar to, ja notiktu avārija Zaporižjas AES vai slēgtās Černobiļas AES zonā, iespējamā radiācija galvenokārt tiktu nesta dienvidu virzienā jeb prom no Latvijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu