Svētdien sāksies astronomiskais pavasaris

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pavasaris tuvplānā
Foto: Pavasaris tuvplānā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nedēļas izskaņā saglabāsies pavasarīgi laika apstākļi, turklāt svētdien sāksies astronomiskais pavasaris, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Arī šajā nedēļā laika apstākļus Latvijā turpināja noteikt anticiklons. Tas atnesa skaidru laiku bez nokrišņiem.

Tāpat šonedēļ 13 novērojumu stacijās sasniegti jauni siltuma rekordi, bet vienā novērojumu stacijā rekords atkārtots.

Darba nedēļas izskaņā, ieplūstot aukstākam gaisam, dienas būs nedaudz vēsākas, mākoņi vairāk, kā arī dažviet gaidāmi nelieli nokrišņi. Nakts stundās, pūšot lēnam vējam, sabiezēs migla.

No svētdienas dienas atkal būs saulainākas un arī siltākas, jaunnedēļ nedēļas pirmajā pusē gaiss varētu iesilt līdz +15 grādiem, nedēļas otrajā pusē laika apstākļi mainīsies.

Piektdien naktī debesis vēl būs skaidras, bet dienā rietumu un centrālajā daļā sabiezēs mākoņi, pēcpusdienā vietām Kurzemē arī nopilēs pa kādai lietus pilei. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidiem, dienvidaustrumiem, jūras piekrastē būs nedaudz vējaināks.

Naktī atkal būs sals, gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0…-5 grādiem, bet aukstāks būs valsts austrumos, tur gaiss atdzisīs līdz -11. Dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz 3…9 grādu atzīmei. Un piektdien, 18.martā, diena nu jau būs par pāris minūtēm garāka nekā nakts.

Arī brīvdienās laiks būs lielākoties sauss un saulains, naktīs pieturēsies sals, bet dienas atkal kļūs arvien siltākas.

Sestdien arī mākoņu būs nedaudz vairāk, naktī vietām rietumu un centrālajā daļā gaidāmi nelieli nokrišņi, bet dienā laiks būs sauss. Atsevišķi ceļu posmi naktī un no rīta var būt slideni, tādēļ autovadītājiem ir jābūt vērīgiem.

Vējš būs lēns un gaisa temperatūra naktī uz sestdienu būs no 2 grādiem jūras piekrastē līdz -9 grādiem Austrumlatvijā, dienā 3-8 grādi, siltāka diena būs Kurzemes pusē.

Svētdien laiks atkal būs saulains, tāpat arī sauss. Svētdien naktī gaiss atdzisīs līdz 0...-5 grādiem, un vietām veidosies migla, kā arī dūmaka. Dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz 5…21 grādu atzīmei.

Svētdien, 20.martā, plkst.17.33 sāksies astronomiskais pavasaris.

Šī brīža prognozes liecina, ka arī nākamās nedēļas pirmajā pusē laika apstākļos būtiskas izmaiņas nav gaidāmas. Naktīs vēl pieturēsies sals, bet nedēļas pirmajā pusē termometra stabiņš varētu pakāpties pat līdz 13…15 grādu atzīmei. Tāpat laiks būs saulains un sauss.

Turpretī nedēļas otrajā pusē anticiklona ietekme mazināsies un laika apstākļus sāks noteikt ciklonu darbība, līdz ar to laiks kļūs mākoņaināks, nokrišņiem bagātāks, tāpat arī vējaināks. Dienas būs vēsāks, termometra stabiņš vairs nepārsniegs 10 grādu atzīmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu