Piektdiena būs vējaina un nokrišņiem bagāta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Aukstajai atmosfēras frontei no rietumiem virzoties tālāk uz austrumiem, agrā piektdienas rītā intensīvi līst Vidzemē un Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Naktī Kārsavas apkaimē reģistrēts pērkona negaiss. Ceturtdienas vakarā vairāki negaisa mākoņi bija valsts dienvidaustrumu pusē, pērkons dārdēja arī vietām Zemgalē un Pierīgā. Dažviet novērots ne tikai stiprs lietus, bet arī intensīva krusa.

Saistībā ar lietusgāzēm daudzviet reģistrēta īslaicīga vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 15-20 metriem sekundē, Liepājas ostā - līdz 22 metriem sekundē.

Piektdienas rītā galvenokārt pūš mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. Debesis pārsvarā mākoņainas. Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +3..+6 grādiem, pirms lietus valsts galējos austrumos vēl ir +7..+11 grādi.

Rīgā gaisa temperatūra noslīdējusi no +11 grādiem divos naktī līdz +5 grādiem piecos rītā. Lietus mitējies. Pūš mērens dienvidrietumu vējš.

Piektdien Latvijā starp mākoņiem izsprauksies saule, dažbrīd gaidāms lietus un krusa, vietām arī pērkona negaiss un intensīvi nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Vairāk negaisa mākoņu būs pēcpusdienā austrumu novados.

Daudzviet gaidāmas dienvidu un rietumu vēja brāzmas līdz 17-22 metriem sekundē. Stiprākās vēja brāzmas būs zem negaisa mākoņiem, kā arī Kurzemes rietumu piekrastē.

Maksimālā gaisa temperatūra +4..+7 grādi Kurzemē un +7..+11 grādi pārējā Latvijā.

Rīgā gaidāms īslaicīgs lietus, iespējama arī krusa un pērkons; mākoņi brīžiem pašķirsies. Dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 18 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra dienas pirmajā pusē +9 grādi.

Laikapstākļus nosaka liels ciklons ar centru Stokholmas pusē. Atmosfēras spiediens jūras līmenī Latvijā no 974 hektopaskāliem Kurzemes ziemeļos līdz 982 hektopaskāliem Latgalē.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +7,2 grādiem Kolkā līdz +15,1 grādam Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 7.aprīlī bija +27..+28 grādi vietām Spānijā un Grieķijā, kā arī +30 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -16 grādi Skandināvijā un -24 grādi Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu