Aprīļa pirmā dekāde Latvijā bijusi divreiz mitrāka pa normu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Aprīļa pirmajās desmit diennaktīs nokrišņu daudzums valstī vidēji sasniedza 27,5 milimetrus jeb 198% no normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Visvairāk nokrišņu - 52,9 milimetri - bija Pāvilostā, bet vismazāk lija un sniga Krāslavas novada Piedrujā, kur nokrišņu daudzums nepārsniedza 7,8 milimetrus.

Vidēji Latvijā aprīļa pirmajā dekādē bija 5,7 diennaktis ar nokrišņu daudzumu vismaz viens milimetrs. Bauskā, Madonā, Siguldā, Skrīveros un Jēkabpilī bija septiņas šādas diennaktis, bet vismazāk to bija Dagdā - trīs diennaktis.

Vidējā gaisa temperatūra bija +2,3 grādi jeb 1,6 grādi zem dekādes normas. Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta 1.aprīlī Zosēnos, kur termometra stabiņš noslīdēja līdz -10,5 grādiem, savukārt maksimālā gaisa temperatūra bija +15,1 grāds 7.aprīlī Daugavpilī.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums aprīļa pirmajā dekādē bija 73% - no 65% Daugavpilī līdz 78% Kolkā, Liepājā, Pāvilostā, Stendē un Ventspilī.

Visstiprākās vēja brāzmas - 27,5 metri sekundē - tika novērotas 4.aprīlī Liepājā.

Saskaņā ar Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra datiem arī mēneša otrā dekāde Latvijā gaidāma aukstāka nekā ierasts, savukārt aprīļa beigās gaisa temperatūra varētu svārstīties ap normu.

Foto: Ziema aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu