Ceturtdien gaiss iesils līdz +10 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ceturtdienas saullēktā gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā bija -1..-5 grādi, dažviet Vidzemē vēl par grādu zemāka, bet daļā piekrastes termometri rādīja +1..+4 grādus, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Sešu grādu salu reģistrēja ceļa sensors starp Garkalni un Vangažiem, piecu grādu sals naktī bija ne tikai Vidzemē, bet arī Kurzemē, tai skaitā Mērsraga un Stendes novērojumu stacijā.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem Alūksnē ar -4,6 grādiem tika pārspēts 28.aprīļa aukstuma rekords; iepriekšējais bija -4,1 grāds 1971.gadā. Savukārt Bauskā, termometra stabiņam noslīdot līdz -2,6 grādiem, tika atkārtots šā datuma rekords; pirmoreiz tas tika sasniegts 2004.gadā.

28.aprīļa nacionālais aukstuma rekords ir -9 grādi 1988.gadā.

Ceturtdienas rītā mākoņu ir maz, vairāk to ir Kurzemē un Latgalē. Vietām nelieli nokrišņi. Valda lēns vējš un bezvējš.

Rīgā pārsvarā saulains rīts, vēja praktiski nav. Starptautiskajā lidostā nakts izskaņā reģistrēts četru grādu sals - jauns 28.aprīļa aukstuma rekords. Daugavgrīvas novērojumu stacijā, pūšot mērenam ziemeļrietumu vējam, gaisa temperatūra nenoslīdēja zem +3,5 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien valsts lielākajā daļā bija +6..+9 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 27.aprīlī bija +30 grādi Grieķijā, Krievijas dienvidos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -11..-13 grādi Norvēģijas un Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu