Kāds laiks gaidāms piektdien?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Piektdien, 29. aprīlī Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, mākoņi tikai brīžiem aizsegs sauli, prognozē sinoptiķi

Naktī valsts lielākajā daļā bija īslaicīgi nokrišņi, piektdienas rītā mākoņi daudzviet izklīduši, liecina meteoroloģiskā informācija.

Mākoņaināks laiks saglabājas Latgalē, savukārt vietām Kurzemē izveidojusies migla.

Gaisa temperatūra no -2 grādiem vietām Kurzemē līdz +5 grādiem dažviet piekrastē. Piecos rītā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā temperatūra bija no -1 grāda Stendē līdz +5,4 grādiem Daugavgrīvā, savukārt līdz -2 grādiem termometra stabiņš noslīdējis Ventspils lidostā.

Pūš lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, bet Kurzemē galvenokārt ir bezvējš.

Rīgā pārsvarā saulains rīts, ziemeļrietumu vējš 3-7 metri sekundē, gaisa temperatūra no +2 grādiem lidostā līdz +5 grādiem Daugavgrīvā.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +7..+12 grādi, Dienvidkurzemē tā var sasniegt +13 grādus.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš, dienas pirmajā pusē Kurzemē galvenokārt saglabāsies bezvējš.

Rīgā piektdien gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Vējam lēni līdz mēreni pūšot no ziemeļiem, ziemeļrietumiem, gaiss iesils līdz aptuveni +10 grādiem, bet pie jūras gaidāmi +7 grādi.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 1024-1027 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +6,9 grādiem Ainažos un Ventspilī līdz +11,0 grādiem Dobelē.

Tuvākās dienas Latvijā būs nedaudz siltākas, bet nākamnedēļ no jauna ieplūdīs auksts gaiss un temperatūra īslaicīgi noslīdēs dažus grādus zem nulles, prognozē sinoptiķi.

Aprīļa pēdējā diena būs pārsvarā sausa un saulaina. Naktī valsts lielākajā daļā gaiss atdzisīs līdz -1..-5 grādiem, pēcpusdienā temperatūra pakāpsies līdz +8..+13 grādiem. Gaidāms lēns vējš un bezvējš.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 28.aprīlī bija +30..+31 grāds Grieķijā, Krievijas dienvidos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -11 grādi Skandināvijas un Krievijas ziemeļos.

Nākamnedēļ nokrišņu joprojām būs maz, bieži spīdēs saule. Maija otrajā nedēļā, iespējams, palaikam līs un gaisa temperatūra brīžiem var sasniegt +20 grādus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu