Piektdiena vietām Latvijā būs siltākā diena kopš rudens

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Piektdien, 6. maijā, gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +15..+20 grādiem, bet Latgalē un vietām piekrastē - līdz +10..+14 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Vietām Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē gaidāma siltākā diena kopš septembra. Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas valsts novērojumu stacijās reģistrēta šajā gadā, ir +19,0 grādi 20.aprīlī Daugavpilī un 21.aprīlī Rīgā.

Gaidāms visai saulains laiks, Latgalē - mākoņains. Dažviet valsts centrālajā un austrumu daļā īslaicīgi līs. Pārsvarā pūtīs lēns dienvidu vējš, Kurzemē iegriezīsies rietumu vējš.

Rīgā spīdēs saule, nokrišņi maz iespējami. Pūšot lēnam vējam, gaiss iesils līdz +19 grādiem, vēsāks laiks saglabāsies pie jūras.

Plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no -1 grāda Mērsraga novērojumu stacijā līdz +8..+9 grādiem daudzviet valsts centrālajā un austrumu daļā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Austrumu novados vietām nedaudz īslaicīgi līst, savukārt dažviet Kurzemē ir migla. Latvijas rietumu un centrālajā daļā daudzviet skaidras debesis.

Pūš lēns vējš, galvenokārt dienvidu vējš.

Rīgā lēns vējš, gaisa temperatūra saullēktā +5 grādi lidostā un +9 grādi pilsētas centrā.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1020-1024 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien valsts lielākajā daļā bija +14..+16 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.maijā bija +30 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -8 grādi Alpu virsotnēs un -13 grādi Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu