Vasara tomēr būs! Nākamnedēļ gaiss iesils līdz 25 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Nākamā nedēļa Latvijā būs līdz šim siltākā šajā gadā, pirmo reizi sezonā gaisa temperatūra sasniegs +25 grādus, prognozē sinoptiķi.

Šosestdien mākoņi mīsies ar sauli un vietām īslaicīgi līs; svētdiena gaidāma pārsvarā sausa un saulaina, no rīta vietām būs migla. Sestdien lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš pāries rietumu, ziemeļrietumu vējā un gaiss iesils līdz +16..+21 grādam, savukārt svētdienas pēcpusdienā termometra stabiņš pakāpsies līdz +19..+22 grādiem.

Vējam pūšot no jūras, par dažiem grādiem zemāka gaisa temperatūra saglabāsies piekrastē. Naktīs gaisa temperatūra vietām Latvijā noslīdēs līdz +5 grādiem.

Sagaidāms, ka jau otrdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra sasniegs +25 grādus. Nedēļas vidū valsts austrumos iespējams karstums līdz +27 grādiem, bet no rietumiem virzīsies aukstā atmosfēras fronte, gaidāms lietus un pērkona negaiss, ar rietumu vēju ieplūdīs vēsāks gaiss.

Ja piecas diennaktis pēc kārtas vidējā gaisa temperatūra būs vismaz +15 grādi, iestāsies meteoroloģiskā vasara. Lielā valsts daļā šogad vēl nav bijusi neviena tik silta diennakts.

Pērn meteoroloģiskā vasara Latvijas lielākajā daļā sākās 2.jūnijā un noslēdzās 21.augustā. Iepriekšējās desmitgadēs tā vidēji sākusies 19.jūnijā un beigusies 27.augustā.

Speciālisti atgādina, ka sauļošanās sezona jāuzsāk pakāpeniski. Bez aizsargkrēma vēlams sauļoties tikai no rīta vai pievakarē. No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.12 līdz 15.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu