Piektdien gaidāms mākoņains laiks, daudzviet līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunietis ar lietussargu lietus laikā.
Jaunietis ar lietussargu lietus laikā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien, 10. jūnijā, Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, saulaināka diena gaidāma Latgalē un Sēlijā, prognozē sinoptiķi.

Daudzviet līs, vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss. Valsts dienvidaustrumu daļā pēcpusdienā un vakarā būs spēcīga negaisa risks - lokāli iespējamas ne tikai stipras lietusgāzes, bet arī vētra un liela krusa.

Valstī caurmērā saglabāsies lēns vējš. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +15 grādiem Rīgas līča Kurzemes piekrastē līdz +24..+28 grādiem Latgalē un Sēlijā. Karstākā diena gaidāma Daugavpils pusē.

Rīgā iespējams stiprs lietus. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra aptuveni +20 grādi.

Piektdienas rītā Latvijā ir pārsvarā mākoņainas debesis un vietām - galvenokārt Kurzemē un Vidzemē - līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Saglabājas lēns vējš un bezvējš. Gaisa temperatūra īsi pēc saullēkta +12..+17 grādi.

Rīgā mākoņains rīts, iespējams lietus. Pūš lēns vējš. Gaisa temperatūra +16..+17 grādi.

No dienvidiem pietuvojusies zema spiediena ieplaka un atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 1015-1016 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija no +19 grādiem dažviet piekrastē līdz +23..+26 grādiem valsts lielākajā daļā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 9.jūnijā bija +37 grādi Portugālē, +39 grādi Spānijā un Sicīlijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -8 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu