Sarkanais un dzeltenais brīdinājums: Latvijas centrālajā un austrumu daļā spēcīgi līst

Latgalē un Vidzemes austrumos nokrišņi var pārsniegt mēneša normu
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Otrdienas rītā Latvijas centrālajā un austrumu daļā ilgstoši un spēcīgi līst, Latvijas galējos austrumos lietus turpināsies līdz trešdienas rītam, savukārt Kurzemē nav nokrišņu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Lietus daudzums vietām pārsniedz piecus milimetrus stundā. Rīgā spēkā dzeltenā līmeņa brīdinājums par stipriem nokrišņiem, bet Latgalē, Sēlijā un Vidzemes austrumos - sarkanais jeb augstākās pakāpes brīdinājums, jo spēcīgās lietavas var izraisīt plūdus.

Kurzemes lielākajā daļā nav gaidāmi nokrišņi un daudzviet uzspīdēs saule.

Vējš pārsvarā ir lēns, tas pūš no dažādiem virzieniem. Gaisa temperatūra +10..+14 grādi.

Rīgā nomācies, dūmakains un stipri lietains rīts, ziemeļu vējš 3-8 metri sekundē, gaisa temperatūra iesils no +12 grādiem līdz + 15 grādiem. Dienas gaitā nokrišņu intensitāte mazināsies.

Kopējais nokrišņu daudzums vietām Latgalē un Vidzemes austrumos var sasniegt 100 milimetru jeb 100 litru kvadrātmetrā, kas ir vairāk nekā mēneša norma.

Latgalē, Sēlijā un Vidzemes austrumos spēkā sarkanais jeb augstākās pakāpes brīdinājums, jo spēcīgās lietavas var izraisīt plūdus. Vidzemes rietumos un vietām Zemgalē spēkā dzeltenais un oranžais brīdinājums, arī Rīgā izsludināts dzeltenās krāsas brīdinājums par spēcīgu lietu.

Laikapstākļus nosaka augošs ciklons, tā centrs tuvākajā diennaktī atradīsies Latvijas austrumos un Krievijā. Atmosfēras spiediens no rīta 1006-1011 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +17..+22 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 13.jūnijā bija +41 grāds Portugālē un +43 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -4 grādi augstākajos kalnos Centrāleiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu