Aiviekstē un Gaujā joprojām saglabājas augsts ūdens līmenis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc spēcīgajām lietavām, kas Latviju skāra 14.jūnijā, Aiviekstē un Gaujā joprojām saglabājas augsts ūdens līmenis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Aiviekstē pie Lubānas ūdens līmenis vēl nav sācis pazemināties, tas ir 2,8 metrus augstāks nekā 10.-12.jūnijā un arī augstāks nekā vairākos pavasara palos.

Aiviekstes lejtecē ūdens līmenis lēnām pazeminās kopš pagājušās nedēļas nogales, bet 22.jūnijā tas vēl ir 1,2 metrus augstāks nekā desmit dienas iepriekš.

Gaujas augštecē augstākais ūdens līmenis bija pagājušajā nedēļā, savukārt Gaujā pie Valmieras tas sasniegts tikai tagad un pie Siguldas vēl nedaudz kāpj. Salīdzinot ar situāciju pirms desmit dienām, Gaujā pie Siguldas ūdens līmenis paaugstinājies par 1,15 metriem, pie Valmieras - par 1,4 metriem.

Pededzē pie Litenes kopš 16.jūnijā sasniegtā maksimuma ūdens līmenis pazeminājies par 3,2 metriem. Šajā upē novērotas viskrasākās ūdens līmeņa izmaiņas.

Latvijas dienvidaustrumos spēkā dzeltenā līmeņa brīdinājums par augstu ūdens līmeni dažās mazākās upēs.

Lielupē un tās pietekās ūdens līmenis galvenokārt pazeminās, savukārt Daugavā tas pakāpeniski paaugstinās.

Ūdens temperatūra upēs, ezeros un jūrā trešdienas rītā pārsvarā +14..+19 grādi. Gaidāmā saulainā un karstā laika ietekmē ūdens temperatūra tuvākajās dienās ievērojami paaugstināsies, savukārt ūdens līmenis lielākoties pazemināsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu