Trešdien ducinās pērkons, vietām gaidāma krusa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kopš otrdienas pēcpusdienas virs Latvijas veidojas negaisa mākoņi, vietām līst spēcīgi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Trešdien plkst.5 lietus un pērkona negaiss bija Kurzemē - tai skaitā plašā reģiona dienvidrietumu daļā, - kā arī vietām Sēlijā un Vidzemē.

Gaisa temperatūra tobrīd Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +16,4 grādiem Bauskā līdz +22,6 grādiem Rīgas centrā.

Kurzemē debesis apmākušās, pārējā valstī ir mākoņains laiks, kas vietām skaidrojas. Saglabājas lēns vējš un bezvējš.

Trešdien vietām Latvijā gaidāms lietus un pērkona negaiss, bet pēcpusdienā un vakarā - jau daudzviet, prognozē sinoptiķi.

Mākoņu lēnās kustības dēļ atsevišķās vietās gaidāms ļoti liels nokrišņu daudzums un īslaicīgi plūdi, it īpaši pilsētu ielās. Tāpat lokāli gaidāma krusa, to graudu diametrs var sasniegt vairākus centimetrus, un stipras vēja brāzmas.

Visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par negaisa risku. Līdz sestdienai spēkā arī oranžais brīdinājums par ļoti stipru karstumu.

Gaisa temperatūra trešdien paaugstināsies līdz +25..+31 grādam. Dienas lielāko daļu saglabāsies lēns vējš un bezvējš.

Rīgā ir iespējamas spēcīgas pērkona lietusgāzes ar brāzmainu vēju un lokālu krusu, maksimālā gaisa temperatūra būs aptuveni +30 grādi.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka. Atmosfēras spiediens 1017-1019 hektopaskāli jūras līmenī.

Ūdens temperatūra lielākajās upēs un ezeros pārsvarā ir +20..+25 grādi, jūrā +18..+21 grāds, bet Mērsragā un Rojā tikai +14..+15 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien bija no +26,8 grādiem Kolkā un +29,6 grādiem Mērsragā līdz +32,8 grādiem Daugavgrīvā, +32,9 grādiem Pāvilostā un +33,1 grādam Ventspils ostā. Teju visā valstī labots 28.jūnija karstuma rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 28.jūnijā bija +39..+41 grāds Balkānos un Itālijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu 0..+1 grāds kalnos Norvēģijas dienvidos un Alpos, kā arī Krievijas galējos ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu